Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Renault Mégane kombi na prvních fotkách. Opět dostane sportovní verzi GT

Naše téma
Redakce | 22.02.2016
Renault Mégane Grandtour GT. | foto: Renault
Čtvrtá generace Renaultu Mégane v podobě pětidveřového hatchbacku už míří do prodeje, na podzim ale dorazí také jako kombík. Novinka se představí na březnovém autosalonu v Ženevě, díky zveřejnění prvních fotografií si ji však můžeme prohlédnout již teď.
Renault se zatím pochlubil jen dvěma snímky, které ukazují kombík ve vrcholném provedení GT. To dostalo například sportovněji tvarované nárazníky, specifickou výplň masky chladiče, chromovanou koncovku výfuku či výrazný difuzor.

Verze GT také nabídne systém 4Control, tedy natáčení zadní nápravy. Podle Renaultu je to vůbec poprvé, co se toto řešení, které má zlepšit ovladatelnost a manévrovatelnost, objevuje u kombi nižší střední třídy.

Renault Mégane Estate GT.


Informace o přepravních možnostech praktičtějšího Méganu zatím Renault nezveřejnil, obecně však slibuje variabilní interiér a nejdelší zavazadlový prostor v segmentu.

Motory zřejmě budou kopírovat nabídku klasického hatchbacku, můžeme tedy očekávat zážehové i vznětové přeplňované jednotky s výkony od 100 do 205 koní (74 až 150 kW).

Nejsilnější motory budou vyhrazeny právě pro variantu GT. Jedná se o dvě šestnáctistovky: benzinová poskytuje výkon 205 koní (150 kW) a spojena je se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, naftová pak 165 koňských sil (121 kW) a spolupracuje se šestistupňovou "dvouspojkou".
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů