Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Peugeot 508 se ukazuje na uniklých fotkách. Změnil se docela zásadně

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.02.2018
dalších 10 fotek
Peugeot 508. | foto: Peugeot
Ještě před očekávanou premiérou nového Peugeotu 508 na ženevském autosalonu se na veřejnost dostává série fotek, která novinku kompletně odhaluje.
Fotografie nové „pětsetosmičky“ vypustil do světa polský magazín Motofilm a díky němu se můžeme přesvědčit, že Peugeot si s designem nové 508 hodně pohrál.

Na přední masce jsou asi nejvýraznější vertikálně umístěné LED proužky denního svícení, které pronikají až do hlavních světlometů. Samotná mřížka chladiče se potom liší dle zvolené varianty modelu, přičemž červeně zbarvené 508 GT vypadá pochopitelně trochu sportovněji.

Z boku pak 508 dostala nízkou linii střechy, která pokračuje až k zadní odtrhové hraně na víku kufru. Do černého panelu s logem Peugeotu na zádi poté splývají LED světlomety s grafikou a tvarem, které jsme mohli vidět třeba u dřívějšího konceptu Instinct.

Varianta GT obdrží nejspíše i větší litá kola, nižší prahy karoserie, černě zbarvená zrcátka a rámy oken, kdežto u standardní 508 budou tyto prvky chromované.  

Interiéru vládne tradiční uspořádání s nízko umístěným malým volantem a výše položenou kapličkou přístrojů, nicméně u nové 508 budou minimálně u dražších verzí klasické budíky nahrazeny digitální štítem zobrazujícím všechny potřebné informace. Jedna z uniklých fotek dokonce ukazuje funkci systému nočního vidění.

Středový panel s dotykovým displejem infotainmentu a výdechy klimatizace je pak lehce natočen k řidiči. Zbytek je přehlídka leštěného dřeva, koženého polstrování, ambientního osvětlení a také výbavy ve formě prémiového audiosystému Focal.

O použitých motorizacích toho zatím moc nevíme, ale mluví se o benzinových tříválcích a čtyřválcích o objemech 1,2 a 1,6 litru, které by doplnily naftové agregáty o objemech 1,5 a 2,0 litru. Nejvýkonnější variantou má být podle spekulací hybrid s výkonem až 300 koní (220 kW).

Oficiálně bude nový Peugeot 508 představen na březnovém autosalonu v Ženevě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů