Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Opel Meriva přijde o šikovné dveře. A bude spíš crossover než MPV

Naše téma
Redakce | 01.05.2016
Opel Meriva. | foto: Opel
Příští generace malého MPV od Opelu zřejmě dorazí s významně odlišnou osobností. Meriva totiž přijde o praktické proti směru jízdy otevírané zadní dveře. A stane se z ní spíše crossover než klasické MPV.
Naznačují to i fotografie z testování maskovaného prototypu na německém okruhu Nürburgring. Snímky, zveřejněné na serveru motor1.com, sice o vzhledu neprozradí mnoho, ale umístění klik ukazuje na klasické zadní dveře.

A o proměně Merivy z MPV na crossover už dříve hovořili představitelé značky Opel. Podobná změna ostatně čeká i větší Zafiru.

Testování nového Opelu Meriva.


Německá automobilka tak chce reagovat na rostoucí oblibu crossoverů a SUV mezi zákazníky. Segment klasických "empévéček" proti tomu klienty ztrácí.

Ale zpět k Merivě. Nová generace zřejmě převezme řadu designových prvků z malého SUV Mokka X, jehož modernizovaná podoba byla představena na letošním autosalonu v Ženevě.

Zajímavostí pak je použitý základ - platforma totiž pochází od francouzského koncernu Groupe PSA. Konkrétně jde o architekturu EMP2, kterou využívají například modely Peugeot 308 či Citroën C4 Picasso. Stejnou platformu dostane zřejmě i větší Zafira.

Test Opelu Meriva najdete zde.

Otazníky pak visí nad použitými motory. Vzhledem k francouzskému základu se nabízí instalace jednotek koncernu PSA, ale pravděpodobnější je, že Opel použije vlastní agregáty. Pokud se tak stane, můžeme očekávat například přeplňovaný zážehový tříválec, čtyřválcovou čtrnáctistovku (také přeplňovanou) a turbodiesel 1.6 CDTI.

Termín příjezdu nového Opelu Meriva zatím neznáme, ale v podobě konceptu by se mohl představit už v září na autosalonu v Paříži.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů