Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Opel Insignia byl načapán bez maskování. Podívejte se, jak mu to sluší

Naše téma
Redakce | 05.12.2016
Opel Insignia Sports Tourer. | foto: Chris Doane/motor1.com
Podoba nového Opelu Insignia už není tajemstvím. Na internetu se totiž objevily fotografie zachycující novou generaci vlajkové lodi značky bez jakéhokoli maskování. Prohlédnout si dokonce můžeme už i kombík.
Obě karosářské verze, obě se sportovně laděným exteriérovým paketem OPC Line a 20palcovými koly, nafotil ve Spojených státech amerických Chris Doane. Jeho další snímky najdete zde.

Poprvé bez maskování si tak můžeme prohlédnout například dlouhou karoserii s elegantní siluetou připomínající kupé - tedy v případě liftbacku, který Opel nově označuje jako Insignii Grand Sport.

Opel Insignia Grand Sport.


Praktičtější kombík zase odhaluje masivní záď, která ukrývá velký zavazadelník. Zvláštností kombi je chromovaná lišta táhnoucí se pod střechou po bocích auta.

Příď pak zaujme úzkými světlomety, které doplňuje charakteristická maska chladiče s "křidélky". Ta z obou stran navazují na logo automobilky.

Opel Insignia Sports Tourer.


Ve srovnání s předchůdcem je nová Insignia o pět centimetrů delší. A také má o více než devět centimetrů delší rozvor náprav, což má přispět k výrazně prostornějšímu interiéru. Kromě toho se konstruktéři zaměřili na snížení hmotnosti. Díky nové architektuře a použití lehkých materiálů je údajně nová generace až o 175 kilogramů lehčí.

Opel pochopitelně slibuje také moderní výbavu s řadou asistentů a široké možnosti konektivity. Podle automobilky i díky tomu bude nová Insignia plnohodnotnou alternativou výrazně dražších vozů střední třídy.

Opel Insignia Sports Tourer.


Výstavní premiéra druhé generace je naplánovaná na březnový autosalon v Ženevě. Brzy poté jistě novinka zamíří do prodeje, nejprve jako liftback, kombík zřejmě dorazí později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů