Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Nissan Leaf přichází do Evropy

Naše téma
Redakce | 15.04.2013
Nový Nissan Leaf | foto: Nissan
Tokio – Nová generace se sice na první pohled od svého předchůdce příliš neliší, pod kapotou se přesto skrývají mnohá vylepšení.
Nissan Leaf je v prodeji pouze dva a půl roku a i přes tuto krátkou dobu dokázal, že přeprava s nulovými emisemi není pouhým snem. 

Silnice po celém světě dnes brázdí více než 54 000 těchto vozů. Mnoho z nich potkáte v rušných centrech měst (některé jako taxi), kde je jejich bezemisní provoz důležitým faktorem v úsilí zlepšit kvalitu ovzduší. 

I když je Leaf jedním z nejpokročilejších automobilů na trhu, jeho vývoj neustále pokračuje. Nová generace Nissanu Leaf přichází právě nyní. 

V novém modelu došlo k více než stovce změn - některé jsou zásadnější, jiné méně. Nový Leaf tak nabízí delší dojezd, větší zavazadlový prostor i větší interiér. Rozšíření se dočkaly také možnosti volby některých prvků. 

Dalším faktorem byl posun k celosvětové výrobě. Původní model byl vyráběn pouze v Japonsku, ale nový Nissan Leaf vzniká také v Severní Americe a Evropě. 

„Úspěch, který Nissan Leaf sklízí po celém světě, je přesvědčivým důkazem, že elektromobily s nulovými emisemi mají budoucnost a nejsou rizikovým podnikem, jak někteří z našich konkurentů naznačují. Další rozvoj výroby automobilů poháněných bateriemi zajistí osobní přepravu budoucím generacím," prohlásil Paul Willcox, senior viceprezident pro prodej a marketing společnosti Nissan Europe. 

Evropská výroba nového Nissanu Leaf byla zahájena v sunderlandském závodě společnosti ve Velké Británii na konci března. Prodej začne v polovině roku 2013. 

V ČR bude stejně jako v celém regionu CEE (Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko) nabízen Leaf v základní výbavě Visia s možností doplnění nového navigačního systému Connect 2. Postupné zavedení vyšších výbav Acenta a Tekna bude následovat s ohledem na případné zvýšení prodejů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů