Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Mustang s osmiválcem má 435 koní, proti předchůdci ale přibral

Naše téma
Redakce | 21.07.2014
Ford Mustang. | foto: Ford
Detroit/Praha - Americká automobilka sice nový Mustang představila už před více než půl rokem, ale teprve nyní zveřejnila přesná data o výkonech jednotlivých motorizací. A konečně prozradila i jejich hmotnost.
Nová generace slavného amerického "pony car" se bude konečně oficiálně prodávat také v Evropě. Dorazí k nám se dvěma motory.

Základní pohonnou jednotku představuje přeplňovaný 2,3 litrový čtyřválec EcoBoost, který na zadní kola posílá 310 koní a až 436 N.m točivého momentu. S manuální převodovkou toto provedení váží 1602 kilogramů. To znamená stále slušný poměr výkonu k hmotnosti 193,5 koně na tunu.

Dá se ale očekávat, že víc zákazníků sáhne po tradičnějším osmiválci v modelu GT. Atmosfericky plněný pětilitr Coyote poskytuje 435 koní a nejvyšší točivý moment dosahuje hodnoty 545 N.m. Proti předchůdci se tak výkon zvýšil o 15 koní a točivý moment o 17 N.m.

S přímo řazenou převodovkou váží Mustang GT 1680 kilogramů, s automatem pak 1691 kg. Proti končící generaci tedy několik kilogramů v obou konfiguracích přibral.

Nový Mustang se začne vyrábět až v srpnu, prodeje v Evropě, včetně České republiky, bude zahájen příští rok.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů