Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Mercedes třídy E už má české ceny. Zatím je k dispozici jen se třemi motory

Naše téma
Redakce | 20.01.2016
dalších 20 fotek
Mercedes-Benz třídy E. | foto: Mercedes-Benz
Krátce po představení nové generace sedanu třídy E prozradil Mercedes-Benz také jeho ceny. V České republice je vůz zatím k dispozici jen se třemi motory. 
Dva agregáty spalují naftu, jeden benzín. A právě zážehový motor je v současnosti tím nejlevnějším v nabídce. Jde o dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec E 200 s výkonem 184 koní (135 kW), s nímž novinka stojí nejméně 1 188 220 Kč.

Základním dieselem pak je čtyřválec E 220 BlueTEC o výkonu 194 koní (143 kW). S ním nové "éčko" startuje na částce 1 270 500 Kč. Třetí jednotkou je vznětový šestiválec E 350 BlueTEC, který z objemu 3,0 litru poskytuje 258 koní (190 kW). Přijde na 1 530 650 korun.

Všechny motory jsou standardně spojeny s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Mercedes-Benz třídy E.


Později samozřejmě dorazí i další motoritace, jistě se objeví například šestiválcové E 400, dále slabší čtyřválcový diesel a také plug-in hybrid.

Sériová výbava nového "éčka" zahrnuje například sedmnáctipalcová litá kola, LED světlomety, dvouzónovou automatickou klimatizaci, systém Mercedes me connect umožňující online přístup k vozu a jeho nastavení, tradiční analogové hodiny, bez příplatku je pak k dispozici i sada Business, jejíž součástí jsou parkovací senzory se zpětnou kamerou, navigace a vyhřívaná přední sedadla.

Mimořádně rozsáhlý je seznam příplatkové výbavy, přičemž řada prvků se váže k jiným a nechybí aní různé zvýhodněné pakety.

Mercedes-Benz třídy E.



Na výběr jsou také linie Avantgarde, Exclusive nebo AMG, mnoho druhů čalounění a dekorů či ráfků kol.

Nový Mercedes třídy E lze pochopitelně vybavit řadou elektronických asistentů. Zajímavý je například Drive Pilot, což je v podstatě polosamočinné řízení, dále systém Speed Limit Pilot, který umí automaticky přizpůsobit tempo jízdy aktuální povolené rychlosti, nebo asistent, který na pokyn řidiče sám změní jízdní pruh.

Představení nového Mercedesu třídy E si můžete přečíst zde.

Novinkou je také dálkově ovládané parkování, kdy jako ovladač poslouží klíč od vozu. Přikoupit se dá za 7956 korun - tedy pokud v seznamu příplatků zaškrtnete i bezklíčový přístup a parkovací asistent s 360° kamerou.

Pro zajímavost, například digitální přístrojový panel stojí 27 050 korun a vzduchový podvozek 60 464 Kč.

Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů