Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Mercedes GLE odhalen. Uveze i sedm lidí

Naše téma
Radek Pecák | 12.09.2018
dalších 22 fotek
Mercedes-Benz GLE 2018 | foto: Mercedes-Benz
Zřejmě nejdůležitější novinkou letošního roku je pro Mercedes příchod nové generace SUV GLE.
Před třemi lety se oblíbený model značky s třícípou hvězdou ML přeměnil na GLE. To se ovšem stalo v rámci faceliftu. Teprve nyní se tak na trh dostane skutečná první generace nového GLE.

Značka nyní odtajnila podobu vozu, který si ve fyzické podobě budeme moci prohlédnout na autosalonu v Paříži. Oproti dřívějšku má karosérie mnohem hladší a oblejší linie. To, společně s dalšími úpravami znamená i to, že aerodanymický odpor poklesl na skvělou hodnotu koeficientu 0,29. Je to nejlepší hodnota v této třídě vozů a mezigenerační zlepšení o 0,03.

Současně je novinka větší a prostornější. To především díky zvětšení rozvoru na 2995 milimetrů (+80 milimetrů). Díky tomu získají cestující ve druhé řadě k dobru 69 milimetrů prostoru pro své nohy a ve vertikálním směru o 33 milimetrů. Současně je teď také možné za příplatek do vozu instalovat třetí řadu sedaček a umožnit tak přepravování až sedmi lidí.

BUDE I PLUG-IN HYBRID

Zpočátku se vůz zřejmě bude nabízet pouze s jednou pohonnou jednotkou. Verze GLE 450 4Matic má pod kapotou přeplňovaný třílitrový šestiválec s výkonem 362 koňských sil a maximálním točivým momentem 500 Nm. Elektromotor, který je připojen k 48Voltové elektrické soustavě, je schopen přidat dalších 21 koní. Soustrojí spolupracuje s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Další varianty budou následovat zřejmě během příštího roku. Určitě se počítá s variantou plug-in hybrid a turbodieselovým agregátem.

Interiér je nově koncipován a na palubní desce jsou vedle sebe dva displeje s úhlopříčkami 12,3 palce. Podstatně se vylepšil také head-up displej. Má nyní dvakrát větší zobrazovací plochu než dříve.

Ve výbavě se objeví řada nových a vylepšených asistenčních systémů. Například adaptivní tempomat umí samočinně zastavit až z rychlosti 100 kilometrů v hodině. Zajímavý je nápad pro vylepšení jízdních vlastností v terénu. Auto umí zvyšovat tlak v pneumatickkém odpružení každého jednotlivého kola, a tím zlepšit trakci tam, kde je to v danou chvíli nejvýhodnější.

Ceny budou oznámeny zřejmě hned po pařížském představení vozu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů