Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Mercedes-Benz třídy E dostane diesel se čtyřmi turby. Bude mít 400 koní

Naše téma
Redakce | 25.03.2015
Mercedes-Benz třídy E. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz na příští rok chystá uvedení nové generace třídy E. Ta prý bude v mnohém revoluční, auto například bude umět zaparkovat, aniž by potřebovalo někoho za volantem, nebo dostane řadové šestiválcové motory.
Nové "éčko" (s kódovým označením W213) prostě bude velkým krokem vpřed. Vůz je postaven na modulární platformě MRA, což má společně s větším využitím hliníku v konstrukci zajistit nižší hmotnost. Proti předchůdci prý bude novinka o 70 až 150 kilogramů lehčí.

Zajímavější zprávou je ale návrat k řadovým šestiválcům. Automobilka si od tohoto kroku slibuje snížení nákladů na výrobu, nové motory totiž využívají modulární architekturu, která umožňuje využívání řady společných komponentů. Od šestiválce tak mohou být snadno a levně odvozeny tříválce i čtyřválce.

Britský magazín Car zjistil, že Mercedes například počítá se zástavbou 2,9litrového turbodieselu se dvěma turby, který nabídne výkon 313 koní. Ještě zajímavěji však vypadá stejný šestiválec hned se čtyřmi turbodmychadly (dvě jsou elektricky řízená), jehož výkon má dosahovat 400 koní.

Kromě toho stuttgartská automobilka chystá tři hybridní verze, jednou z nich bude plug-in hybrid kombinující elektromotor s naftovým agregátem. Základní motorizací pro novou třídu E pak bude benzínová šestnáctistovka s výkonem 122 koní.

Mercedes chce důležitý model vybavit také řadou vyspělých technologií. Mluví se například o systémech, které opět posunou možnosti autonomní jízdy. "Éčko" například bude umět samo zaparkovat. Opravdu samo, bude mu stačit pokyn z aplikace v chytrém telefonu. Auto se už o manévr postará samo - tedy aniž by potřebovalo člověka za volantem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů