Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Land Rover Range Rover Sport odhalen. I on bude mít elektrickou verzi

Naše téma
Radek Pecák | 12.05.2022
dalších 12 fotek
Land Rover Range Rover Sport (2023) | foto: Land Rover
Až 530 koní nabídne nejvýkonnější verze nové generace Range Roveru Sport. Vůz již má předběžnou českou cenu, která činí 2 487 008 Kč.  
Velmi uhlazený vzhled má právě představená nová generace sportovního SUV britské značky Land Rover. Na první pohled zaujmou úzká světla vpředu i vzadu do karosérie zapuštěné kliky i skla.

Auto si ze všech úhlů a se všemi detaily můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dominantou v interiéru je velký plovoucí multimediální displej. Pod ním jsou pak na středové konzole všechny podstatné ovládací prvky vozu. Zachována zůstala také velká páka voliče automatické převodovky.

Automobilka v tiskové zprávě upozorňuje například na nový systém čištění vzduchu v kabině. Díky němu lze podstatně omezit zápach, bakterie a alergeny. Údajně zvládá vzduch zbavit také viru SARS-CoV. Zařízení jsou ve voze namontovány dokonce hned dvě - první pro oblast předních cestujících a druhý pro zadní sedačky.

Tam je navíc, v porovnání s předcházející generací, o 20 milimimetrů větší prostor v oblasti kolen.

Všechny nové Range Rovery Sport mají ve výbavě osmistupňovou automatickou převodovku ZF a inteligentní pohon všech kol. Při jízdě v terénu pak napomáhá systém Terrain Response 2, který upravuje chování jednotlivých komponent vozu tak, aby zajistil co možná nejlepší trakci.

Pohodlí pak zase umí vylepšit sytém Dynamic Response, který za pomoci osmačtyřicetivoltové elektrické soustavy umí potlačit náklony karosérie. Řidič může v terénu i v těsných protorách lépe manévrovat díky natáčení zadních kol v úhlu až 7,3 stupně.

Koncertní síň v autě
Součástí výbavy může být na přání například také audiosoustava Meridian, jejíž součástí je 29 reproduktorů a zesilovač s výkonem až 1430 Wattů. Reproduktory jsou zabudovány i ve čtyřech opěrkách hlavy.

Vůz se bude nabízet s poměrně širokou škálou pohonných jednotek. Mezi ně patří napří například dva plug-in hybridy, které umožňují dojezd až 113 kilometrů v čistě elektrickém režimu. Silnější verze (P510e Electric Hybrid) pak má navíc, jak ostatně číslo v názvu napovídá, celkový výkon 510 koní. 

Přesto to není nejvýkonnější nový Range Rover Sport. Tím je varianta s novým dvojnásobně přeplňovaným zážehovým osmiválcem. Díky 530 koňským silám a systému Launch Control se umí z nuly na sto kilometrů v hodině rozjet už za 4,5 sekundy.

Dále budou mít zájemci o tento vůz možnost vybírat si ze dvou verzí mildhrybridních zážehových šestiválců a dokonce tří variant mildhybridních šestiválcových turbodieselů.

V roce 2024 pak má dorazit plně elektrická verze tohoto vozu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů