Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Karl Rocks: Nejmenší Opel dostal tvář dobrodruha

Naše téma
Redakce | 12.09.2016
Opel Karl Rocks. | foto: Opel
Automobilka Opel ukázala novou verzi svého modelu Karl. Nejmenší a nejlevnější vůz německého výrobce dostal podobu dobrodruha a přídomek Rocks. Výstavní premiéra se uskuteční na autosalonu v Paříži.
Novinky designu nejsou překvapující, setkáváme se s nimi u většiny podobně koncipovaných crossoverů, "allroadů" či "scoutů". Opel Karl tedy zejména dostal plastové doplňky, které mají auto stylizovat do podoby "terénního" vozu. Vůz dostal nové střešní ližiny, nové a nelakované nárazníky, 15palcová dvoubarevná kola a o 18 milimetrů větší světlou výšku. Uvnitř se objeví speciální čalounění.

Do náročného terénu se ale Karl Rocks samozřejmě hodit nebude, nepočítá se ani s pohonem všech kol. Rocks je tedy především stylovou záležitostí.

A nabídne tak stejné vlastnosti jako klasický Karl. Pětidveřový hatchback o délce 3,68 nabídne pětimístný interiér a zavazadelník se základním objemem 215 litrů. Po sklopení zadních sedadel je k dispozici až 1013 litrů.

Opel Karl Rocks.


Karl Rocks půjde stejně jako klasický model vybavit řadou moderních bezpečnostních a komfortních prvků, v nabídce najdeme třeba asistent rozjezdu do kopce, upozornění na vyjetí z jízdního pruhu, posilovač řízení s proměnlivým účinkem, parkovací senzory, tempomat či mlhovky s funkcí přisvětlování do zatáček.

Kupci mohou v seznamu volitelné výbavy zaškrtnout také vyhřívaná přední sedadla a kůží potažený a vyhřívaný volant. Nechybí široké možnosti konektivity nebo multimediální systém s navigací.

Pod kapotou by měl být ukrytý litrový atmosférický tříválec o výkonu 75 koní (55 kW).

Otázkou zůstává, jestli se Karl Rocks bude prodávat v České republice. Klasický model totiž tuzemské zastoupení dosud do nabídky nezařadilo.

ČTĚTE TAKÉ: Opel ukázal elektromobil Ampera-e. Slibuje dojezd přes 320 kilometrů
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů