Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Hyundai i30 dorazí i jako elegantní fastback. Ale nejdříve za rok

Naše téma
Redakce | 09.12.2016
Nový Hyundai i30 dorazí také jako fastback. | foto: Hyundai
Ještě v prosinci letošního roku začne automobilka Hyundai v Nošovicích vyrábět novou generaci modelu i30. Nejprve budou z bran podniku vyjíždět pětidveřové hatchbacky, později ale přijde řada také na další karosářské verze.
A zatímco kombík, který by se měl poprvé ukázat na jaře příštího roku a do prodeje zamířit začátkem léta, představuje klasickou volbu, třetí provedení už je poněkud netradiční.

Hyundai totiž plánuje vyrábět i30 také jako pětidveřový fastback, tedy auto se dvěma páry dveří a dlouhým víkem zavazadlového prostoru, které současně tvoří splývavou záď. Tato novinka částečně nahradí aktuální třídveřový hatchback - ten totiž s koncem druhé generace skončí.

Výrobce si od fastbacku slibuje, že si získá pozornost zájemců o praktický vůz se sportovními a elegantnějšími tvary. Jeho siluetu pak naznačuje oficiální skica tří členů budoucí rodiny i30. Fastback je vyobrazen zcela vpravo.

Nový Hyundai i30 dorazí nejen jako hatchback, ale i jako kombík a fastback (vpravo). Bude i ostrá verze N.


Ve srovnání s běžnou i30 by nové provedení mělo být delší a nižší. A mělo by dostat také luxusnější výbavu. Produkce se má v Nošovicích rozběhnout na přelomu let 2017 a 2018.

Ve stejné době se očekává příjezd ostré varianty s přídomkem N. Odvozena bude od pětidveřového hatchbacku a spekuluje se, že dostane přeplňovaný dvoulitr o výkon okolo 280 koňských sil. Vyloučeno není použití pohonu všech kol, na potvrzení či vyvrácení těchto zpráv si ale budeme muset ještě počkat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů