Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Hyundai Genesis chce konkurovat BMW. Příští rok dorazí do Evropy

Naše téma
Redakce | 26.10.2013
Hyundai Genesis. | foto: Hyundai
Soul - Hyundai by rád zatopil evropským výrobcům luxusních automobilů. Pokusí se o to s novou generací sedanu Genesis, jehož podobu jihokorejská automobilka ukázala na prvních oficiálních skicách. Ještě před koncem letošního roku bude novinka uvedena na domácí trh, během příštího roku zamíří i do světa.
Hyundai upozornil, že Genesis se stane jeho prvním velkým sedanem, který půjde v Evropě do prodeje. Firma teď na evropském trhu slaví úspěch se svými malými vozy, například s modelem i30, který vyrábí ve svém českém závodě v Nošovicích.

Projekt nového modelu si vyžádal celkovou investici 500 miliard wonů (8,8 miliardy Kč) a jeho vývoj trval čtyři roky. Hyundai si od Genesise slibuje opravdu mnoho, údajně se bude moci pochlubit konstrukcí podvozku, úrovní jízdních vlastností a ovladatelností srovnatelnou s prémiovými evropskými značkami. K tomu měl přispět i bezpočet testů na různých místech po celém světě, včetně jízdních zkoušek na slavném okruhu Nürburgring v Německu.

Hyundai Genesis.


Důraz automobilka kladla také na bezpečnost. Tuhost ve zkrutu a ohybu byla zvýšena rozsáhlejším využitím ultravysokopevnostní oceli, dílů tvářených za tepla, struktur s dvojitým profilem v konstrukci přídě, odolnými přepážkami mezi motorovým prostorem a interiérem a vylepšením podlahových struktur v jejich zadní části a uprostřed vozu.

Hyundai do vozu instaloval také řadu elektronických systémů, například systém řízení trakce při průjezdu zatáčkou ATCC (Advanced Traction Cornering Control), který zvyšuje stabilitu v zatáčkách, či elektrický posilovač uložený na hřebenové tyči řízení R-MDPS (Rack-mounted Motor Driven Electric Power Steering). Toto řešení má poskytovat lepší stabilitu ve vysokých rychlostech a přímé reakce na pohyby volantu při nízkých a středních rychlostech.

Hyundai Genesis.


Genesis se bude poprvé dodávat také se systémem pohonu všech kol Hyundai HTRAC. Ten elektronicky řídí rozdělování točivého momentu mezi přední a zadní nápravu v závislosti na stavu vozovky a jízdních podmínkách. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů