Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Ford Mondeo k nám dorazí ještě letos. Konečně

Naše téma
Redakce | 01.02.2014
dalších 15 fotek
Koncept Ford Mondeo Vignale. | foto: Ford
Londýn/Praha /FOTOGALERIE/ - Zatímco v Americe nový Ford Mondeo už jezdí poměrně dlouho, v Evropě bylo jeho uvedení na trh dlouho v nedohlednu. Teď to ale vypadá, že se auta, které bylo světu představeno už před dvěma lety, konečně dočkáme. Dorazí prý v posledním čtvrtletí letošního roku.
Prohlásil to alespoň šéf anglického zastoupení Fordu Mark Ovenden v rozhovoru pro server Autoexpress. V České republice by se tak první vozy mohly objevit zhruba v listopadu.

Příjemnou zprávou také je, že by se neměla výrazně měnit cena. Nové Mondeo, které se zdrželo především vinou přesunu výroby z Belgie, kde se původně plánovala produkce, do Španělska, by mohlo stát zhruba stejně jako dosluhující generace.

Ford Mondeo.


Evropská varianta nabídne několik motorizací, mezi zážehovými jednotkami najdeme třeba i litrový tříválec EcoBoost či novou benzinovou patnáctistovku. Vznětové agregáty budou zastupovat dvoulitry v několika výkonových verzích a také nový turbodiesel o objemu 1,5 litru.

Standardem má být šestistupňová manuální převodovka, za příplatek můžete sáhnout po dvouspojkovém automatu Powershift. Mondeo by také mělo na přání dostat pohon všech kol.

Ford Mondeo.



V plánu je i hybrid (Mondeo Hybrid) a plug-in hybrid (Mondeo Energi). Náročné zákazníky pak má uspokojit luxusní verze Vignale.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů