Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Ford Kuga přichází do Evropy

Naše téma
Redakce | 03.01.2013
Nový Ford Kuga | foto: Ford
Praha – Nová Kuga má být základním stavebním kamenem v plánech Fordu na expanzi na evropském trhu vozů SUV.
Sériová výroba nového modelu začala tento měsíc v montážním závodě společnosti Ford ve španělské Valencii.

Výrobce chce v zaujmout zejména inteligentním systémem pohonu všech kol , který nepřetržitě vyhodnocuje aktuální jízdní podmínky, a podle momentální situace pak přerozděluje hnací sílu mezi jednotlivá kola.

Při nižších rychlostech usiluje systém pohonu všech kol hlavně o zachování co nejsilnějšího záběru pneumatik (trakce). V rychlostech nad 30 km/h pak distribuuje hnací sílu tak, aby zajistil vozu pohotové reakce a dobrou ovladatelnost.

Systém Ford Curve Control zase funguje jako bezpečnostní pojistka pro případ příliš rychlého nájezdu do zatáčky. Systém zabrání silné nedotáčivosti agresivním brzděním a také snížením točivého momentu motoru, pokud řidič sám neuvolní pedál plynu.

„Curve Control může pomoci řidičům, kteří se ocitnou v situaci, kdy zjistí, že jedou vzhledem k podmínkám nepřiměřeně rychle," řekl Michael Nentwig, asistent šéfkonstruktéra programu vozů segmentu C ve Ford of Europe.

Nový Ford Kuga nabízí rovněž více prostoru pro zavazadla než současný model. Zavazadlový prostor je o 46 litrů objemnější než dosud a opěradla zadních sedadel lze sklopit jedním jednoduchým pohybem.

Nová Kuga bude uváděna na světové trhy v barvě Ginger Ale. Jedná se o jemný zelený odstín. Při vstupu na evropský trh bude Kuga k dispozici také ve stříbrném odstínu Sterling Grey.

Automobil se zařadí k nejúspornějším představitelům svého segmentu díky paletě pohonných jednotek, v níž se poprvé objeví zážehové motory řady EcoBoost. Spotřebu paliva zážehových motorizací se podařilo snížit o 25 procent, vznětové motory jsou úspornější o 10 procent.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů