Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Civic Type-R dostane bezestupňovou převodovku

Naše téma
Dominik Valášek | 04.01.2017
další 4 fotky
Koncept Honda Civic Type-R. | foto: Honda
Japonská Honda potvrdila další z očekávaných detailů týkajících se nové generace hot hatche Civic Type-R. Novinka nabídne více výkonu. A také novou převodovku.
Nový Type-R, stojící na jubilejní desáté generaci Civicu, se představil jako prototyp u příležitosti pařížského autosalonu loni. Kromě toho, že bude vypadat docela nabroušeně, jsme se toho ale moc nedozvěděli. Takže s radostí vítáme nové detaily, které se objevily na diskuzním fóru webu CivicX.

Čtěte také: Nová Honda Civic je venku. Dorazí začátkem příštího roku, i s tříválcem

Podle zdrojů přímo z automobilky bude mít Civic stále stejný motor, tedy přeplňovaný dvoulitr, jenž má v aktuálním Type-R výkon 305 koní (228 kW) a točivý moment 400 Nm. S tímto motorem si ale japonští inženýři ještě pohrají, takže ve výsledku by mohl čtyřválec dodávat předním kolům něco přes 320 koní (239 kW).

Zásadní nicméně je, že šestistupňový manuál nebude nadále jedinou převodovkou, se kterou půjde Type-R koupit. Za příplatek se v nabídce objeví také automatická bezestupňová převodovka CVT, která bude podle slov Hondy „optimalizovaná pro akceleraci z nízkých rychlostí".

Zároveň byla vyvrácena dřívější domněnka, že Honda do ostrého Civicu nabídne také příplatkový pohon všech kol.

Produkční verzi nového Civicu Type-R bychom měli spatřit v průběhu následujících měsíců. Mimo výše zmíněného se Type-R proti běžným verzím (i proti předchozímu modelu) pochlubí také výrazně nižším těžištěm, většími a širšími koly a dalšími vychytávkami.

Čtěte také: Honda už vyrobila 100 milionů aut. Stačilo jí 53 let
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů