Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Civic: Honda už ukázala i hatchback, zatím je pouze pro USA

Naše téma
Redakce | 15.08.2016
Honda Civic. | foto: Honda
Japonská automobilka Honda uvádí na severoamerický trh další verzi desáté generace modelu Civic. Po sedanu a kupé přišla řada na pětidveřový hatchback. V Evropě si na něj ale ještě počkáme.
Honda totiž s uvedením v Evropě příliš nepospíchá. Zatímco ve Spojených státech se desátá generace začala prodávat už loni a aktuálně tedy nabídku rozšiřuje také o hatchback, na starém kontinentu se na nový Civic dostane až v prvním čtvrtletí roku 2017. Právě "pětidvířko" bude prvním (a možná i jediným) provedením, proto je odhalení jeho americké verze tak zajímavé. Vzhledově se totiž nebude příliš lišit.

Design podle očekávání odpovídá prototypu, který se ukázal na ženevském autosalonu. Produkční verze jen přišla o některé sportovní doplňky, dravý výraz však autu přesto zůstal. Kromě tvarů karoserie na něm mají zásluhu i dlouhý rozvor a kratší převisy.

Honda Civic.


Nový hatchback je také o 30 milimetrů širší (1800 mm), o 20 mm nižší (1450 mm) a především o znatelných 130 mm delší (4500) než současná generace.

Hatchback se stejně jako předchůdce vyrábí v britské továrně Hondy ve Swindonu. Právě odtud vyrazily první vozy určené pro americký trh, tamním prodejcům budou dodány v září. Všechny verze desáté generace přitom stojí na stejné platformě s víceprvkovou zadní nápravou a sdílejí do velké míry techniku.

Dříve se objevily spekulace, že se "americký" sedan bude pro změnu dovážet do Evropy, proti tomu však hovoří klesající zájem Evropanů o podobné typy vozů. Na druhou stranu vůz dostal v současnosti oblíbenou siluetu se svažující se střechou, jež připomíná kupé. Import kupé se zdá být vyloučen.

Otazník pak visí nad pokračováním praktického kombíku. Může se tak opravdu stát, že hatchback zůstane v Evropě osamocen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů