Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Číňan pro Evropu: Automobilka Qoros ukázala model 3 Hatch

Naše téma
Redakce | 16.01.2014
Qoros 3 Hatch. | foto: Qoros
Praha - Čínsko-izraelská automobilka Qoros zveřenila první fotografie nového modelu 3 Hatch. Auto, které technicky i vzhledově vychází z už prodávaného sedanu, se poprvé představí na ženevském autosalonu. A nemusí skončit jen u hatchbacku, Qoros prý chystá i malý crossover a kombík.
Rozměrově je novinka, za jejímž designem stojí tým vedený Gertem Hildebrandtem, bývalým šéfdesignérem Mini, prakticky totožná se sedanem - samozřejmě až na délku. Qoros 3 Hatch je 1839 milimetrů široký, 1445 milimetrů vysoký a vzdálenost mezi nápravami zůstává 2690 milimetrů. Na délku měří 4438 milimetrů, je tedy o necelých 18 centimetrů kratší než sedan.

Automobilka zatím neukázala interiér, dá se však očekávat, že se bude shodovat s větším sourozencem. Na palubě tak najdeme multimediální systém Qoros MultiMediaHub, ovládaný přes osmipalcový dotykový displej, který se chlubí řadou moderních funkcí. Umí například pracovat na cloudovém principu, umožňuje rozšíření funkčnosti o stahovatelné aplikace, nabízí přístup k sociálním sítím a lze jej ovládat na dálku chytrým telefonem.

Qoros 3 Hatch.



Velkou předností by měla být bezpečnost. Vždyť Qoros 3 Sedan byl podle zkoušek Euro NCAP nejbezpečnějším vozem loňského roku.

Nabídka motorizací zahrnuje dvě zážehové šestnáctistovky. Atmosférické provedení má výkon 126 koní a nejvyšší točivý moment 155 N.m, varianta s turbodmychadlem pak poskytne 156 koní a 210 N.m. Slabší jednotka je spřažena výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou, silnější pak spolupracuje pouze s šestistupňovým automatem.

Qoros 3 Hatch se bude stejně jako sedan vyrábět v čínském Changshu. Automobilka dosud neprozradila, kdy se začne v Evropě (Qoros tu má zatím jediné dealerství, najdete ho v Bratislavě) prodávat, dozvíme se to však nejpozději na začátku března, kdy se koná ženevský autosalon.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů