Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Novinky u Škody: Výrobce modernizoval výbavy, verze GreenLine končí

Naše téma
Redakce | 30.04.2015
Škoda Rapid dostala novou generaci multimediálních systémů. | foto: Škoda Auto
Všechny modely české automobilky Škoda od konce května nabídnou několik zajímavých novinek. Mezi nejvýznamnější patří upravené motory, které nově splňují emisní normu Euro 6. Proto výrobce přestal produkovat ekologicky zaměřené verze GreenLine - ty už jednoduše nejsou potřeba.
U některých pohonných jednotek došlo po konstrukčních úpravách ke zvýšení výkonu při současném snížení spotřeby paliva. Zároveň jsou nyní všechny modely (vyjma Citigo) sériově vybaveny systémem Start-stop a rekuperací brzdné energie.

Škoda Citigo se nově může pochlubit několika zajímavými detaily, například osvětleným zavazadelníkem, odpadkovým košem, LED diodami pro denní svícení, které jsou integrovány do předního nárazníku, či upraveným interiérem s novým volantem. U provedení Monte Carlo se objevuje červená středová konzole a zatmavené zadní svítilny. Výkony a objemy pohonných jednotek zůstávají stejné.

Škoda Citigo dostala pozměněný interiér a nový volant.



Hlavní změnou v nabídce modelu Fabia je uvedení verze Monte Carlo, která se vyznačuje bohatší výbavou i stylistickými změnami. Vůz má šestnáctipalcová černá kola z lehkých slitin a mimo jiné také černou mřížku chladiče a zpětná zrcátka, dále je vybaven zadním spoilerem či sportovními sedačkami.

Zájemci o Fabii si mohou objednat navigační systém Amundsen nebo stříbrné střešní nosiče pro kombík.

V nabídce pro Škodu Fabia se nově objevuje navigační systém Amundsen.


Poměrně hodně změn doznal Rapid. Ten bude nabízen s motory, u nichž došlo (kromě 1.4 TDI/66 kW) k navýšení výkonu při současném poklesu "papírové" spotřeby. Auto také může být vybaveno novou generací multimediálních systémů a kvalitnější audiosoustavou.

Dále se standardní součástí ESP stává multikolizní brzda a funkce stabilizace přívěsu. Rapid může být nově vybaven asistentem rozpoznání únavy řidiče, předním radarem s funkcí nouzové brzdy, LED světly pro denní svícení, parkovacími senzory vpředu i vzadu, bezklíčovým startováním i bezklíčovým přístupem.

Škoda Rapid dostala novou generaci multimediálních systémů.


Majitelé se také mohou těšit z přepracované palubní desky.

S novou generací multimediálního systému se setkáme i u Yetiho, který dostal upravené motory splňující emisní normu Euro 6.

Ty má samozřejmě i Octavia. Nejprodávanější škodovka brzy dorazí v ostřejším provedení RS 230 s vyšším výkonem a nápravovým diferenciálem s elektrohydraulicky řízenou svorností.

Představení Škody Octavia RS 230 najdete zde.

Pro "terénní" verzi Scout je nyní nově k dispozici ESP s integrovanou funkcí Off-road, známou z modelu Yeti, v nabídce jsou také nová osmnáctipalcová kola. Rovněž nejvyšší výbavový stupeň Laurin & Klement disponuje novými disky kol z lehkých slitin.

Pro všechny verze modelu Octavia je k dispozici inovovaná nabídka multimediálních infotaintment systémů.



Pro všechny verze je k dispozici inovovaná nabídka multimediálních infotaintment systémů doplněných o obrazovky s vylepšeným rozlišením.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů