Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Novinky u Renault Sport: Mégane R.S. dostane menší motor, chystá se ostré SUV

Naše téma
Redakce | 19.12.2015
Renault Mégane. | foto: Renault
Sportovní divize Renaultu už pilně pracuje na další generaci ostrého hatchbacku Mégane R.S.. Zatímco standardní model francouzská automobilka představila v září, na odhalení rychlé varianty si ještě musíme počkat. Jisté je, že už nedostane přeplňovaný dvoulitr.
Současný motor totiž prý není možné vyladit tak, aby při zvětšení (či alespoň zachování) výkonu vykazoval nižší normovanou spotřebu a zároveň se u něj povedly snížit emise oxidu uhličitého.

Nová jednotka tedy zřejmě bude menší a pochopitelně si i nadále zachová přeplňování. Aktuální spekulace hovoří o dvou možnostech: první je použití výkonnější verze šestnáctistovky z menšího Clia R.S., druhou zástavba nové osmnáctistovky, která byla vyvinuta pro chystané sportovní kupé spřízněné značky Alpine.

V něm bude k dispozici ve třech verzích. Nejslabší nabídne 250 koní, prostřední 275 a nejvýkonnější pak 300 koní.

Nová generace Renaultu Mégane R.S. dorazí v roce 2017.

Druhá aktualita ze sportovní divize se týká možného příjezdu ostřejší verze některého z SUV z nabídky Renaultu. Půjde zřejmě o malý crossover Renault Captur, který brzy čeká modernizace. Pod kapotu se nastěhuje jeden z výše uvedených motorů - pravděpodobněji jedna-šestka - a doplní jej automatická převodovka. Standardem pak bude pohon všech kol. Na oficiální potvrzení těchto zvěstí si však ještě budeme muset počkat.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů