Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford začíná s odhalováním svých letošních novinek. První na řadě je Kuga

Naše téma
Radek Pecák | 17.01.2024
dalších 8 fotek
Nová Kuga již má i český ceník | foto: Se svolením Ford
Tuzemské zastoupení Fordu se v blízké budounosti chce zaměřit hlavně na zvyšování prodejů užitkových modelů.
Vloni se v České republice Fordu příliš nedařilo. Letos by ale měl nastat obrat k lepšímu. „Budeme mít řadu novinek jak v segmentu osobních, tak i užitkových vozů a to nás naplňuje optimismem," uvedl nejvyyšší představitel této americké značky v České republice Libor Beneš.

Na nový vzhled modelu Kuga se podívejte do naší fotogalerie.Velmi očekávanou novinkou je například Tourneo Custom. Tedy osobní verze střední dodávky. „I když si ji zatím v Česku nikdo nemohl prohlédnout, natož se s ní svézt, evidujeme již 1100 podepsaných smluv na koupi," dodal Beneš.

Zájem zákazníků o pořízení dalších modelů chce Ford v republice podpořit i akčními cenami. Například na dvě SUV ve verzích před modernizací, tedy na Pumu a Kugu, je k dispozici sleva 40 000 Kč.

Prodejci se také těší na příchod nové generace kultovního sportovního kupé Mustang. Ceny budou zveřejněny první únorový den. Ten současně právě letos slaví šedesát let své existence.

Pojďme ale k modernizovanému SUV Kuga. To dostalo kompletně přepracovanou příď. Designéři vyměnili nejen obvyklé části jako jsou světla a přední nárazník, ale dokonce i kapotu. Navíc nabídku verzí obohatili o zcela novou s označením Active X. Ta se odlišuje stříbřitými plasty přidanými na spodní část karosérie. Vypadá jako schopný terénní vůz, ale zájemci ji budou moci získat rovněž s pohonem pouze předních kol.

Uvnitř je nový infotainment s displejem s úhlopříčkou přes 13 palců. Prostřednictvím displeje a několika tlačítek pod ním se nově ovládá také klimatizace. Ve střední části palubní desky zůstal knoflík pro úpravu hlasitosti audiosystému a vedle něho se teď nachází tlačítko pro nastartování automobilu.

Již od 699 900 Kč
Zákazníci budou moci stále zvolit jak klasický zážehový motor, tak i hybrid nebo dokonce plug-in hybrid. Tato posledně jmenovaná motorizace je v Evropě velmi oblíbená a Kuga je už tři roky nejprodávanějším plug-in hybridem.

Vstupní motorizací je benzinová přeplňovaná patnáctistovka s výkonem sto padesát koňských sil,. Agregát se pojí s pohonem předních kol a šestistupňovou manuální převodovkou.

Hybridní verze má vždy automatické převodové ústrojí a buď pohon předních nebo všech kol. Plug-in hybrid je už opět vždy předokolkou.

Nově vyvinutá převodovka pro plug-in hybrid a verzi hybridu s pohonem všech kol umožňuje nyní připojit za auto těžší přívěs než dříve. Konkrétně pak auto utáhne dvě tuny ještě sto kilogramů navíc. A nepochybně příjemné je výrazné zlepšení dynamiky vozu, což opět souvisí s novou převodovkou. Hodnota zrychlení z nuly na sto se u plug-in hybridu vylepšila zhruba o dvě sekundy a činí již tak jen něco málo přes sedm sekund.

Inovovaná Kuga se bude nabízet v šesti barvách a čtyřech výbavových stupních. Už ten nejnižší Titanium (lze ho mít za 699 900 Kč v kombinaci s patnáctistovkou) obsahuje například digitální přístrojový štít, parkovací senzory i zadní kameru, kola z lehké slitiny, navigaci, dvouzónovou automatickou klimatizaci, bezklíčkové odemykání a startování nebo střešní ližiny.

Nejlevnější nová Kuga s pohonem všech kol je k mání od 891 900 Kč a zájemci o plug-in hybrid zaplatí u dealera nejméně 991 900 Kč.

Výroba vozu začne v únoru, první nové Kugy mají dorazit k českým dealerům v průběhu dubna.
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů