Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skútr se závodními geny ve vaší garáži? Aprilia SR-GT přijíždí v barvách MotoGP

Naše téma
Viola Procházková | 28.09.2023
další 3 fotky
foto: Aprilia
Aprilia láká své fanoušky na atmosféru okruhového nadšení. Špetku z něj si teď může dopřát každý. Oblíbený skútr SR-GT přidává k povedené verzi Sport další lahůdku – super-sportovní provedení Replica.
Stopětadvacítku Sport s dravým a sebevědomým výrazem jsme vám nedávno představili v testu, kdy ukázala, že její jízdní projev za tím vizuálním nijak nezaostává. Totéž bude jistě platit o horké novince s červenofialovou grafikou na matném černém laku.

Design Aprilie SR GT Replica je převzat přímo z motocyklu Aprilia RS-GP, jednoho z technologicky nejmodernějších prototypů na startu MotoGP, který v roce 2023 sedlají závodníci Aleix Espargaró a Maverick Vinales.

Stejně jako u motocyklů Moto GP postavených v závodním oddělení Aprilie v Noale jsou ráfky kol nalakovány černě a zdobeny kontrastními červenými detaily. Pneumatiky mají na rozdíl od verzí SR GT a SR GT Sport silniční vzorek pro ještě výraznější závodní image.

Ke každému skútru pak budou přibalena závodní čísla obou továrních jezdců Moto GP Aprilia Racing, Aleixe Espargara a Mavericka Vinalese.

Aprilia SR GT Replica se představuje:

Stejně jako ostatní varianty SR-GT bude i model Replica poháněn kapalinou chlazeným jednoválcem i-Get, který může mít objem 125 nebo 174 kubických centimetrů. Kromě městského provozu si s vyšší světlou výškou a dobrým odpružením troufne i na nezpevněné cesty, příjemným společníkem bude i na delších cestách.
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů