Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Audi TT přišlo o střechu. Nejsilnější verze nabídne 310 koní

Naše téma
Redakce | 25.09.2014
dalších 15 fotek
Audi TTS Roadster. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha /FOTOGALERIE/ - Audi představí na nadcházejícím pařížském autosalonu nové modely TT Roadster a ostřejší TTS Roadster. "TéTéčko" bez střechy dorazí se třemi motory, jeden z nich je naftový.
Tvary nového roadsteru se až na skládací plátěnou střechu samozřejmě nijak výrazně neliší od aktuálního kupé. Dvoumístný vůz je s délkou 4177 milimetrů o 21 milimetrů kratší než předchůdce. Rozvor byl ovšem prodloužen o 37 milimetrů na 2505 milimetrů, a patřičně krátké jsou převisy karoserie. Nový TT Roadster je s šířkou 1832 milimetrů o deset milimetrů užší než předchůdce, výška činí 1355 milimetrů (mínus tři milimetry). Verze s motorem 2.0 TFSI a mechanickou převodovkou má pohotovostní hmotnost 1320 kg.

Audi TT Roadster.



Uvnitř najdeme sedadla s integrovanými opěrkami hlavy, která jsou o pět kilogramů lehčí než sedadla předchůdce. Na přání jsou nabízena sportovní sedadla S (ve verzi TTS Roadster sériově) s pneumaticky nastavitelnými bočními polštáři. Samozřejmostí jsou digitální sdružené přístroje Audi virtual cockpit s variabilním zobrazováním všech potřebných informací na displeji s úhlopříčkou 12,3 palce - obrazovka tak nahrazuje klasickou "kapličku" s analogovými "budíky".

Audi TT Roadster.


Pro TT Roadster jsou k dispozici dva přeplňované čtyřválcové motory. Turbodiesel 2.0 TDI ultra poskytuje nejvyšší výkon 184 koní, přitom si má vystačit se spotřebou 4,3 l/100 km. Motor 2.0 TFSI je vyladěn na 230 koní.

Ostřejší TTS Roadster spoléhá na stejnou jednotku, ale s výrazně posilněným výkonem: na 310 koňských sil. Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere jen 4,9 sekundy a nejvyšší rychlosti činí 250 km/h.

Audi TTS Roadster.



Hnací síla je sériově přenášena prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky, na přání si mohou zákazníci zvolit šestistupňovou dvouspojkovou převodovku S tronic. Pro zážehové motory 2.0 TFSI je k dispozici pohon všech kol quattro (v modelu TTS Roadster sériově).

Podvozek nových modelů TT Roadster a TTS Roadster spoléhá na přední nápravu typu McPherson, zadní kola jsou vedena čtyřprvkovými závěsy. Sáhnout lze také po adaptivních tlumičích Audi magnetic ride (pro TTS Roadster sériově). Dvoumístný kabriolet dostal elektrický posilovač řízení s proměnlivým účinkem.

Audi TT Roadster.


V Německu bude prodej nového modelu TT Roadster zahájen v říjnu 2014, TTS Roadster bude následovat začátkem roku 2015. Cena pro český trh a termín zahájení prodeje zatím nebyly stanoveny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů