Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Subaru Outback dorazí v květnu. Cena nepřekročí 1,1 miliónu korun

Naše téma
Radek Pecák | 16.03.2021
dalších 7 fotek
Subaru Outback 2021 | foto: Subaru
Japonská automobilka přináší první informace o evropské specifikaci univerzálního kombi Subaru Outback.
Šestá generace modelu Subaru Outback je sice již dva roky dostupná na severoamerickém trhu, ovšem v Evropě se zatím prodávalo minulé provedení.

Na novou verzi se můžete podívat do naší fotogalerie.

V květnu se dočkáme nové verze také v České republice. Podle právě odtajněných informací získá vůz s karosérií prodlouženou o pět centimetrů a rozšířenou o tři a půl centimetru lepší schopnosti v terénu.

Například také díky zvýšené světlé výšce o třináct milimetrů (z 200 na 213). Navíc bude moci řidič využít hned dva režimy systému X-Mode právě pro jízdu mimo zpevněné komunikace. Zatímco základní režim se snaží omezit prokluz kol a maximalizovat trakci, režim do hlubokého sněhu a bahna umožňuje řízený prokluz kol. Posílá na ně více síly, aby řidič dostal možnost se "probít" materiálem kladoucí odpor.

Pod kapotou je opět atmosféricky plněný čtyřválec typu boxer s objemem 2,5 litru. Oproti minulosti má o něco snížený výkon (ze 129 na 124 kW), ale navýšil se točivý moment (z 235 na 252 Nm). Na nižší spotřebu, a tudíž emise CO2, má vliv jeho lepší tepelná účinnost a zlepšený průběh výkonu. Motor dostal přímé vstřikování, filtr pevných částic a vyšší kompresní poměr (12:1 oproti 10,3:1).

Vyhýbací manévr zvládne auto samo
Konstruktéři pracovali také na bezestupňové převodovce Lineartronic. Ta dostala 80 % nových komponent a oproti předchozí
generaci je lehčí, tišší a účinnější. Má větší rozsah a odpovídá osmistupňovému automatu.

Z hlediska bezpečnostní výbavy je důležité vylepšení systému EyeSight. Ten má zvládat i automatický vyhýbací manévr.

Kufr bude možné otevírat elektricky. Na rozdíl od konkurence, která využívá jako signál k otevření pohyb nohy pod zadním nárazníkem, se ale v případě Subaru bude kvůli stejnému účelu mávat rukou před zadním logem.

Hlavní novinkou v interiéru představuje svisle orientovaný dotykový displej multimediálního systému. Úhlopříčka může dosáhnout až 11,6 palce.

Do výbavy se dostane rovněž systém sledování řidiče, který má třeba nový Forester. Kamera při nastoupení pozná obličej řidiče a pak mu automaticky nastaví polohu sedadla, zrcátka, klimatizaci a audiosystém. Také ovšem řidiče neustále hlídá. Pokud shledá, že se ten příliš dlouho dívá mimo silnici, tak ho upozorní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů