Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Porsche Macan je nedostatkové zboží. Čeká se na něj 13 měsíců

Naše téma
Redakce, ČTK | 30.01.2014
dalších 7 fotek
Porsche Macan. | foto: Porsche
Stuttgart/Praha - Nové SUV stuttgartské automobilky sice ještě nedorazilo k prodejcům, přesto je o něj obrovský zájem. Od prosince dorazilo do Porsche už přes 50 tisíc objednávek. Pokud byste si Macana dnes objednali, dorazí vám až za 13 měsíců.
Samotná produkce auta se přitom teprve rozbíhá. Porsche v současnosti počítá, že vyrobí letos ve svém závodě v Lipsku 50 000 vozů, podle německého časopisu WirtschaftsWoche však automobilka uvažuje o zvýšení výroby až na 80 000 vozů. První kusy by měly k zákazníkům dorazit v dubnu.

Úspěch nového Macanu dává Porsche naději na zlomení rekordních prodejů z loňského roku. Loni automobilka dodala zákazníkům 162 145 vozů. Podle WirtschaftsWoche by automobilka mohla letos dodat na trhy 200 000 aut.

Porsche Macan.



Jako reálnou vidí tuto možnost také výzkumná společnosti IHS Automotive. Porsche přitom s dosažením hranice 200 000 oficiálně počítá až v roce 2018.

Macan je druhým SUV v nabídce slavného výrobce sportovních vozů. Narozdíl od staršího modelu Cayenne je menší, vychází z Audi Q5. Proti většímu sourozenci však není o moc levnější, základní provedení stojí 1 633 000 korun. Cayenne tak vychází jen o 36 tisíc dráž.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů