Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Porsche 911 GT2 RS už je vyprodáno. Ještě před jeho odhalením

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2017
dalších 14 fotek
Porsche 911 GT2 RS. | foto: youtube.com
Ještě před tím, než se nová 911 GT2 RS vůbec oficiálně představila světu, jsou všechny kusy zamluvené. A to přesně celá tisícovka, kterou Porsche plánuje vyrobit. Nejvýkonnější 911 byla samozřejmě nejprve nabídnuta těm nejvýznamnějším zákazníkům automobilky.
Nové Porsche 911 GT2 RS se sice již objevilo naživo při premiéře videohry Forza Motorosport 7, nicméně tehdy se stále nejednalo o oficiální premiéru, u které bychom se dozvěděli ty největší podrobnosti.

Jak už jsme ale u Porsche zvyklí, dychtivým zájemcům o limitovanou novinku nedělá problém auto objednat měsíce dopředu, aniž by se v něm projeli. Podle informací německého magazínu Auto Bild je tedy všech plánovaných 1000 kusů zamluvených a Porsche neplánuje vyrobit další.

Přestože technické parametry vozu nebyly ještě zcela potvrzeny, mluví se o 3,8litrovém plochém šestiválci se dvěma turbodmychadly pocházejícím z modelu Turbo S. V GT2 RS by ovšem mohl být naladěn až na výkon kolem 700 koní (515 kW) a točivý moment 750 Nm.

Díky tomu by šlo o dosud vůbec nejvýkonnější verzi Porsche 911. V případě GT2 jde navíc pochopitelně všechen výkon pouze na zadní kola. Výhradně pak bude používána sedmistupňová dvouspojková převodovka PDK.

Dále se mluví o schopnostech zvládnout sprint z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a maximální rychlosti 340 km/h.

První vozy poputují k majitelům letos na podzim a cenovka se má pohybovat v přepočtu okolo 6,8 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů