Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Mini se ukázalo jako kabriolet. Střechu složí za 18 sekund, i za jízdy

Naše téma
Redakce | 24.10.2015
dalších 16 fotek
Mini Cabrio. | foto: Mini
Třetí generace novodobého Mini dostala další karosářskou variantu. Po klasickém třídveřovém hatchbacku, pětidveřové verzi a stylovém kombíku Clubman výrobce připravil také kabriolet.
Stejně jako mezigeneračně narostlo základní "třídvířko", i verze Cabrio je ve srovnání s předchůdcem větší. Na délku kabriolet měří 3821 milimetrů (nárůst o 98 mm), široký je 1727 mm (+44 mm) a vysoký 1415 mm (+1 mm). Rozvor se natáhl o 28 milimetrů na 2495 mm. Z větších rozměrů by měla těžit posádka, větší kapacitu však má i zavazadelník. Nově pojme 215 litrů při natažené střeše a 160 litrů po jejím stažení.

Střecha je plátěná, přičemž mechanika je pochopitelně plně automatická. "Uklizení" střechy do příslušného prostoru v zadní části vozu zabere 18 sekund a manipulovat s ní lze i za jízdy - alespoň tedy v rychlostech do 30 km/h. Mini se chlubí také možností nechat si střechu potisknout britskou vlajkou.

Mini Cabrio.



Otevřené verze obvykle bývají těžší než výchozí modely, ani Mini není výjimkou. Ve srovnání s třídveřovým hatchbackem je o 120 kilogramů těžší.

Zpočátku bude novinka k dispozici se třemi motory, už známými z dříve uvedených variant třetí generace. Zážehovým základem je tedy 1,5litrový tříválec o výkonu 136 koní (100 kW), lepší dynamiku pak zajistí přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s 192 koňskými silami (141 kW). Naftu spaluje jediný agregát, konkrétně 1,5litrový tříválec poskytující 116 koní (85 kW).

Mini Cabrio.


Standardem je šestistupňová manuální převodovka, ale Mini pochopitelně za příplatek nabízí i šestistupňový automat. Pro nejvýkonnější Cooper S bude k dispozici i sportovní verze samočinné skříně. A když už jsme u sportovních prvků, výrobce případně nabídne také tužší sportovně laděný podvozek.

Samozřejmostí u stylového auta je dlouhý seznam příplatkové výbavy. Najdeme na něm například adaptivní diodové světlomety, větrný deflektor či vyhřívané přední sklo.

Výstavní premiéra se uskuteční 28. října na tokijském autosalonu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů