Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové BMW řady 8 dorazí i jako ostrá M8. Venku jsou první fotky a video

Naše téma
Jan Zajíc | 28.05.2017
dalších 11 fotek
Maskované BMW M8. | foto: BMW
Automobilka BMW před několika dny potvrdila příjezd nové řady 8 a dokonce ukázala i koncept, který naznačuje, jak bude velké luxusní kupé vypadat. Teď tu máme další zajímavou informaci: auto dorazí i ve sportovní verzi vytvořené u slavné divize M.
Jmenovat se bude samozřejmě M8. Divize M už na voze pečlivě pracuje a dokonce ukázala i raný prototyp. Ten je bohužel maskovaný, ale video, které výrobce zveřejnil s fotkami, nám alespoň prozrazuje, jak by M8 mohla znít.

Jinak máme očekávat klasické "M prvky", mezi něž patří větší nasávací vzduchové otvory, upravené brzdy a sportovní výfuková soustava se čtyřmi koncovkami výfuku. A samozřejmě vyšší výkon. 

Produkční verze BMW řady 8 by se měla objevit příští rok, M8 zřejmě dorazí krátce po ni. „Koncepce a vývoj standardního BMW řady 8 a modelu M probíhají současně," tvrdí totiž prezident divize BMW M Frank van Meel.

Ve vývoji je také závodní speciál BMW M8 GTE, který má předznamenat návrat BMW Motorsport do Le Mans. První jízdní testy jsou v plánu ještě v první polovině letošního roku a první oficiální závod automobil absolvuje ve 24hodinovém klání na okruhu Daytona koncem ledna 2018.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů