Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové BMW řady 5 dostane i naftový tříválec. Dorazí na jaře roku 2016

Naše téma
Redakce | 02.11.2013
BMW řady 5. | foto: BMW
Mnichov - Současná generace BMW řady 5 je na trhu už do roku 2011, proto nepřekvapí, že bavorská automobilka pilně pracuje na nástupci. Výrobce už dokonce prozradil několik podrobností, jednou z nich je například plán umístit pod kapotu nový motor - naftový tříválec.
Tento malý turbodiesel by měl nabídnout výkon 150 koní a kombinovanou spotřebu pouhých 3,9 l/100 km. Kromě něj dostane nová "pětka" také hybridní verze.

V BMW se však kvůli spotřebě zaměřili i na další souvisejíci záležitosti. Nová generace má být výrazně lehčí, hovoří se o redukci hmotnosti zhruba 180 kilogramů, a pohonné jednotky mají být obecně efektivnější. Motorová paleta bude zahrnovat jak přeplňované čtyřválce, tak šestiválce.

Budoucí řada 5 se samozřejmě objeví i ve sportovní "M" verzi, dorazit by měla nejpozději do jednoho roku od uvedení všech klasických variant. Pod kapotou by měla mít přeplňovaný osmiválec s výkonem přes 600 koní, který bude zřejmě spojen pouze s automatickou převodovkou. Novinkou pro M5 bude možnost zvolit pohon všech kol xDrive.

Nové BMW 5 by mělo dorazit v březnu roku 2016, kombík pak v listopadu téhož roku a verze GT na jaře 2017.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů