Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Audi Q7 poprvé naživo. Po USA a Rakousku zamířilo do Česka

Naše téma
Redakce | 23.01.2015
další 4 fotky
Audi Q7. | foto: Audi Česká republika
Praha /FOTOGALERIE/ - Teprve před necelými dvěma týdny mělo nové Audi Q7 výstavní premiéru na autosalonu v Detroitu a teď už je k vidění i naživo v Praze. Česká republika je tak po USA a Rakousku třetí zemí na světě, kde se druhá generace obřího SUV ukazuje. O víkendu se novinka představí v Brně.
Nová Q7 do pražského business centra Florentinum dorazila přímo z výrobního závodu v Bratislavě, přivezlo ji stylově Audi Q7 první generace, které patří i po devíti letech mezi nejprodávanější SUV značky Audi na českém trhu. Podle Thomase Ottera, vedoucího divize Audi společnosti Porsche Česká republika se druhá generace začne prodávat na přelomu května a června.

Audi Q7 je pořád kus auta, proti předchůdci je ale menší a hlavně lehčí - až o 325 kilogramů. S naftovým šestiválcem hmotnost činí 1995 kilogramů, s benzinovým motorem pak dokonce 1970 kg.

Audi Q7.



Interiér však má být prostornější. V až sedmimístné kabině přibylo místo pro nohy cestujících ve druhé řadě sedadel, více prostoru ale nabízí i třetí řada, která se dodává na přání. Objem zavazadelníku činí 890 litrů v případě pětimístné verze, po sklopení opěradel zadních sedaček lze využít až 2075 litrů.

Ve výbavě bude i noční vidění
Audi samozřejmě novinku vybaví svými nejmodernějšími technologiemi. Chybět nemůže virtuální kokpit, tedy digitální přístrojový štít, nejnovější verze infotainment systému MMI nebo třeba multimediální centrum se dvěma 10,1palcovými tablety pro pasažéry na zadních sedadlech.

Audi Q7.


Bezpečnostní výbava zahrnuje například technologii nočního vidění, která ve tmě monitoruje okolí a dokáže rozpoznat chodce i zvířata v blízkosti auta. Výrobce se také chlubí, že kabina nové Q7 bude nejtišší v segmentu.

Motory budou zpočátku dva. Zájemci o naftu mohou sáhnout po třílitrovém šestiválci poskytujícím 272 koňských sil a 600 newtonmetrů točivého momentu. Auto s ním na stovku zrychlí za 6,3 sekundy, průměrná spotřeba přitom má činit jen 5,7 litrů na 100 kilometrů.

Dorazí i hybrid
Benzinový šestiválec má stejný objem a i díky přeplňování disponuje výkonem 333 koní a 440 N.m točivého momentu. V akceleraci na 100 km/h je TFSI rychlejší o dvě desetiny (6,1 s), ale je pochopitelně žíznivější. Na každých sto kilometrů prý motor v průměru potřebuje 7,7 litru paliva.

Audi Q7.


Později Audi nabídne ještě slabší verzi třílitrového turbodieselu s výkonem 218 koní a dorazí také Q7 e-tron quattro, což je plug-in hybrid kombinující elektromotor s naftovou jednotkou.

Nová Q7 bude standardně vybavena ocelovými pružinami, za příplatek ale mohou kupci sáhnout po vzduchovém podvozku umožňujícím měnit světlou výšku. Novinkou pak je systém řízení všech kol (také za příplatek), který umí natáčet i zadní kola. Díky tomu by se měla zlepšit agilita i manévrovatelnost ve městě.

Audi chystá ještě větší SUV
Titul největšího SUV s logem čtyř kruhů však Q7 nezůstane dlouho. Rupert Stadler, předseda představenstva společnosti Audi, totiž magazínu Automotive News potvrdil, že německá automobilka plánuje ještě větší "esúvéčko" s označením Q8. Kromě výraznějších rozměrů nabídne i více luxusu.

Zákazníky prý bude hledat hlavně v Číně, na Blízkém východě a ve Spojených státech amerických. Do prodeje by se vůz měl dostat do roku 2020.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů