Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Toyota Supra si od BMW vypůjčí elektroniku i automatickou převodovku

Naše téma
Daniel Fuglevič | 07.06.2017
další 4 fotky
Neoficiální ilustrace nové Toyoty Supra. | foto: supramkv.com
Na povrch pomalu vyplouvají technické informace o nové generaci legendární Toyoty Supra. Již víme, že japonský sporťák bude sdílet platformu a motory s nadcházející generací BMW Z4 (pokud se tak bude jmenovat). A nyní se také dozvídáme, že u těchto částí nebude spolupráce zdaleka končit.
Kromě platformy nového BMW Z4 a jeho motorů to vypadá, že Supra využije rovněž i automatickou převodovku německého protějšku. U Toyoty má však dostat rozdílně nastavené převodové poměry.

K tomu si mají Japonci vypůjčit i elektroniku interiéru, přičemž zprávy svědků z testování na Nürburgringu mluví o prototypu Supry, která v interiéru používá i celou řadu prvků pocházejících od BMW.

Čtěte také: Úžasná fakta o Challengeru Demon. Víte kolik litrů vzduchu „sežere" při sprintu?

Německé motory, přesněji čtyřválce a šestiválce, pak mají doplnit hybridní systém Supry, který má vycházet z techniky závodního Le Mans prototypu Toyoty TS030 Hybrid. Soustava bude pohánět všechna kola.

Právě i díky využití hybridního systému je velmi pravděpodobné, že bude Supra v nabídce pouze s automatickou převodovkou.

Čtěte také: Brutal S1: Slováci postavili polozávodní supersport. Stovku dá pod 4 sekundy

Prozatím není vůbec jasné, zda bude Supra nabízena i ve verzi s čistě spalovacím motorem a manuální skříní. Toyota si tyto podrobnosti stále drží pod pokličkou.

Každopádně ale víme, že Supra přijede až po představení nového BMW Z4, které si má odbýt premiéru příští rok. Japonský sporťák se nakonec zařadí v hierarchii značky nad malé sportovní kupé GT86.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů