Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Toyota Supra by mohla dorazit už příští rok. Jako hybrid

Naše téma
Redakce | 11.07.2016
Toyota FT-1. | foto: Toyota
Není tajemstvím, že Toyota už několik let pracuje na nástupci legendárního sportovního modelu Supra. S blížící se premiérou přibývají nové informace, aktuálně například zpráva, že nová Supra dostane hybridní pohonné ústrojí.
Japonská automobilka na sporťáku kooperuje s německým BMW, které pro změnu připravuje novou generaci roadsteru Z4, jež se pravděpodobně bude jmenovat Z5. Obě auta přitom využijí stejnou platformu. V mnohém se ale také mají lišit.

BMW Z5 bude menší a půjde o tradiční roadster s plátěnou střechou, zatímco Toyota chystá kupé s prodlouženou verzí platformy. Japonský model tedy bude větší. A zřejmě bude i "modernější".

V útrobách totiž najde místo hybridní pohonné ústrojí složené ze spalovacího motoru, který bude pohánět zadní kola, a elektromotoru u přední nápravy. Je však možná, že výrobce přidá ještě jeden elektromotor i k pohonu zadních kol. Mluví se také o použití dvouspojkové automatické převodovky, což by byla u Toyoty premiéra.

Výkon zatím pochopitelně zůstává tajemstvím, stejně jako většina dalších detailů. Očekávat ale můžeme - i přes využití hybridní soustavy - relativně příznivou hmotnost. V konstrukci obou aut se totiž počítá s uhlíkovými vlákny a dalšími lehkými materiály.

Vzhledově by se novinka mohla inspirovat u působivé studie FT-1.

Nejasné je také datum premiéry i uvedení na trh. Podle starších zpráv by produkční verze měla být připravena do roku 2017.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů