Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Škoda Karoq zdražila o 25 000 Kč. Podívejte se, co umí její asistenti...

Naše téma
Radek Pecák | 01.12.2021
dalších 17 fotek
Škoda Karoq po faceliftu | foto: Škoda Auto
Rodinné SUV už nebude k dispozici se základní výbavou Active. Nejlevnější provedení tak nyní přijde na 638 900 Kč.
Celkem v pěti výbavových stupních a s pěti pohonnými jednotkami vstupuje na tuzemský trh modernizovaná Škoda Karoq. V ceníku je tak možné najít celkem 30 možných kombinací.

V naší fotogalerii najdete všechny potřebné rozměry, záběry na verze uspořádání kufru i výčet asistenčních systémů.

„Stejně jako u ostatních modelových řad se i u modelu Karoq ukázalo, že zákazníci preferují lépe vybavené vozy. Proto jsme z nabídky odstranili základní verzi Active a sdružili nejžádanější prvky dosavadní volitelné výbavy do stupňů Style Exclusive a Sportline Exclusive tak, abychom je zájemcům poskytli ve standardních ceníkových specifikacích bez jakýchkoliv dalších příplatků,“ vysvětluje Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení společnosti Škoda Auto.

Jeho tvrzení dokládají statistické údaje: Za období od září 2020 do září 2021 se v rámci modelové řady Karoq rozhodlo téměř 47 % zákazníků pro variantu Style. Další pětina zvolila výbavový stupeň Sportline. Jako třetí v pořadí následoval u zákazníků s téměř 15% podílem stupeň Ambition. Oblíbené byly i akční modely (125 let a 2021), které si u autorizovaných prodejců objednalo rovněž 15 % zákazníků. Zbylí zájemci pak volili varianty Scout či Active (obě pod hranicí 2% podílu). Obě už v nabídce tedy nebudou.

Specifikace Ambition byla oproti verzi před modernizací obohacena o LED přední světlomety s animovanými ukazateli směru, Top LED zadní světla, ochranné lemy kol, ostřikovače světlometů, barevný MaxiDot, elektrické sklápění zrcátek, Sunset a rozpoznání únavy řidiče.

Cenové srovnání Karoq


Škoda tvrdí, že tato výbava tak plně kompenzuje navýšení prodejní ceny o 25 000 Kč v porovnání s verzí před modernizací a ve srovnání s dosavadní základní výbavou Active přináší zákazníkům navíc úsporu ve výši 8900 Kč. Díky novým motorům řady Evo s vyšší účinností, které vykazují nižší spotřebu pohonných hmot než jejich předchůdci, dochází také ke snížení provozních nákladů.

Dvouzónová klimatizace v základu
Základní pohonnou jednotkou je motor 1,0 TSI (81 kW/110 k). Mimo výše zmíněných prvků zákazník s nejlevnějším Karoqem získá také 16palcová litá kola, zadní parkovací senzory, startování tlačítkem, barevný MaxiDot, automatickou dvouzónovou klimatizaci, 8palcový infotainment s digitální asistentkou Laurou, elektricky sklopná zrcátka s vyhříváním a další prvky.

Vyšší specifikace Style přidává větší kola jiného designu, výraznější střešní spoiler v barvě vozu, ostřikovače světlometů, volbu jízdního režimu, vyhřívání předních sedadel, ostřikovačů i volantu, bezklíčové zamykání a startování či vkládané tkané koberce. Takto vybavený Karoq vstupuje do předprodeje s cenovkou od 663 900 Kč.

Nový stupeň Style Exclusive obsahuje navíc třeba chromované lišty oken, dekorativní prahové lišty, adaptivní podvozek DCC, Matrix-LED přední světlomety, parkovací senzory vpředu a parkovací kameru vzadu, Travel Assist, vyhřívané čelní sklo, virtuální kokpit 10,25´´, virtuální pedál nebo infotainment Amundsen s navigací včetně online služeb na 3 roky. V tomto případě začnou doporučené prodejní ceny se základní motorizací 1,5 TSI (110 kW/150 k) na částce 823 900 Kč.

Opět nechybí ani volba pro vyznavače sportovně laděných kompaktních SUV, pro které je připravena varianta Sportline. Tu charakterizuje nejen množství designových odlišností vně i uvnitř, ale také progresivní řízení, adaptivní podvozek DCC, adaptivní tempomat do 210 km/h či Matrix-LED přední světlomety. Zde ceny začnou na částce 763 900 Kč.

Vrcholnou položku ceníku představuje verze Sportline Exclusive, která vychází z výbavy Sportline a dále ji rozšiřuje o třízónovou klimatizaci a vrcholný infotainment Columbus s velkým 9,2palcovým displejem. Karoq Sportline Exclusive startuje na ceně 838 900 Kč včetně DPH.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů