Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Mazda3: Odhalení sedanu a základní české ceny. Stojí jako Golf

Naše téma
Redakce | 08.07.2013
dalších 13 fotek
Nová Mazda 3. | foto: Mazda
Praha /FOTOGALERIE/ - Nová Mazda3 se základní výbavou a benzínovým čtyřválcem Skyactiv-G 1.5 l bude stát 349 900 korun, tedy úplně stejně jako konkurenční Volkswagen Golf.
Vstupní výbava je přitom docela bohatá, najdeme v ní například manuální klimatizaci, autorádio, kontrolu tlaku v pneumatikách, šest airbagů, asistent pro rozjezd do kopce, systém start-stop nebo šestnáctipalcová plechová kola a na výběr bude z devíti laků karoserie. Základní patnáctistovka pak nabízí výkon 100 koní a především slibuje úsporný provoz. První kusy do showroomů dorazí v průběhu října.

Více informací bohužel Mazda neprozradila, na kompletní ceník a přehled výbav si ještě budeme muset počkat. Ale alespoň pro srovnání: o totožné cenovce Volkswagenu Golf (s motorem 1.2 TSI, 86 k) už byla řeč, ale například Ford Focus vyjde v základu levněji (299 990 Kč, s motorem 1.6 Ti-VCT, 86 k), Hyundai i30 lze koupit ještě o deset tisíc levněji. Kia cee´d začíná na 269 980 Kč. Mazda má však oproti konkurenci výhodu přinejmenším v bohatší výbavě.

Oznámení základní ceny v Česku však není jedinou zprávou o nové generaci Mazdy3. Japonská automobilka totiž také poprvé ukázala, jak vypadá "trojka" jako sedan. Jestli se povedla, můžete posoudit ve fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů