Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová limuzína pro Putina má být největším osobním autem na světě

Naše téma
Redakce | 08.05.2014
Kreml se pochlubil pokrokem ve vývoji nové limuzíny pro ruského prezidenta Vladimira Putina. | foto: www.rg.ru
Moskva/Praha /VIDEO/ - O nové limuzíně pro ruského prezidenta se mluví už několik let. Vysnil si ji dokonce už Dmitrij Medveděv, předchůdce Vladimira Putina. Teď to ale vypadá, že by se jí právě současný šéf Kremlu mohl dočkat. Rusové se totiž pochlubili pokrokem ve vývoji obrněného papalášského korábu, které vzniká v rámci projektu "Kolona" (Kortež).
Auto pro prezidenta však nemá být jediným výsledkem ambiciózního plánu, vzniknout totiž má hned celá rodina nových vozidel, která kromě luxusní limuzíny bude zahrnovat i oblíbená SUV či minivany (MPV). Vozy přitom nemají být určeny jen pro významné papaláše, ale možnost pořídit si je údajně dostanou i "obyčejní lidé".

Kreml se pochlubil pokrokem ve vývoji nové limuzíny pro ruského prezidenta Vladimira Putina.


Přípravu projektu má od podzimu na starost známý Ústřední vědecko-výzkumný institut pro automobily a automobilové motory (NAMI), který ve spolupráci s několika ruskými automobilkami a podle ruských médií i s techickou pomocí německého Porsche nejprve vyvíjí modulární platformu. Právě na ní pak všechy modely budou postaveny.

Podle některých zdrojů Rusko na projekt "Kolona" uvolnilo až 14 miliard rublů (v přepočtu zhruba 8 miliard korun). První prototypy by měly na silnice vyrazit ještě letos, s výrobou se počítá v roce 2016. V té době bude mít Putin před sebou ještě dva roky ve funkci.

Ústav NAMI se už se pochlubil prvními výsledky vývoje a ukázal i možný vzhled budoucích vozů. Hlavní pozornost však samozřejmě získala prezidentská limuzína.

Kreml se pochlubil pokrokem ve vývoji nové limuzíny pro ruského prezidenta Vladimira Putina.


Ta vzhledově, tedy především její přední část, trochu připomíná Chrysler 300C (u nás ještě nedávno prodávaný jako Lancia Thema) - jen s výrazně ošklivější maskou chladiče. Interiér pak kromě mimořádně prostorné části pro hlavu státu zaujme také velkým ruským orlem na volantu. 

Kreml se pochlubil pokrokem ve vývoji nové limuzíny pro ruského prezidenta Vladimira Putina.



Podle Maxima Nagajceva z ústavu NAMI má být budoucí Putinův koráb největším osobním automobilem na světě. Limuzínu amerického prezidenta Barracka Obamy přitom v potaz nebere, obrněný Cadillac je totiž ve skutečnosti upravený středně těžký náklaďák Chevrolet Kodiak - i když s jinou karoserií.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů