Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Kia Stinger v Evropě dostane i diesel. A co další verze?

Naše téma
Jan Zajíc | 23.01.2017
dalších 13 fotek
Kia Stinger. | foto: Kia
Není to tak dávno, co automobilka Kia ohromila svět představením nového sportovního modelu jménem Stinger. Nyní máme k dispozici také několik zajímavých informací, které se týkají uvedení vozu v Evropě.
Atraktivní novinka s délkou 4830 milimetrů, šířkou 1870 mm a výškou 1400 mm by se u nás měla začít prodávat v posledním čtvrtletí roku - samotná výroba vozu se přitom rozběhne ve druhé polovině roku.

Dobrou zprávou rozhodně je, že i v Evropě budou moci zájemci Stinger vybavit dvěma turbodmychadly přeplňovaným šestiválcem o objemu 3,3 litru. Motor nabídne maximální výkon dokonce 375 koní (276 kW) a nejvyšší točivý moment 510 Nm.

Čtěte také: Splněný sen. Nadšenec si postavil vlastní sporťák

Takto vybavený vůz s přídomkem pak zvládne sprint z klidu na stovku za nějakých 5 sekund.

Dorazí však i jiné varianty. Benzin bude spalovat také provedení s přeplňovaným čtyřválcovým dvoulitrem o výkonu 262 koní (193 kW) a točivém momemtu 353 Nm.

A protože v Evropě jsou oblíbené diesely, nabídne Kia i vznětový agregát. Konkrétně 2,2litrový čtyřválec naladěný na 202 koní (149 kW) a 440 Nm.

Čtěte také: Subaru láká na nové XV. Máme první fotku a informace

Všechny motory budou spojeny výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou. Standardem dále bude pohon zadních kol, za příplatek ale výrobce nabídne i čtyřkolku. Objednat půjde také samosvorný diferenciál pro zadní nápravu nebo adaptivní tlumiče.

Kia Stinger představuje sportovně tvarovaný liftback, což zřejmě bude také jediná dostupná karosářská verze. V galerii však najdete také vizualizace dalších možných variant - podívat se tak můžete, jak by Stinger mohl vypadat jako kombík, kupé nebo dokonce pick-up.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů