Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Kia Soul má české ceny. Stylová "krabička" stojí nejméně 315 tisíc

Naše téma
Redakce | 06.04.2014
dalších 15 fotek
Kia Soul. | foto: Kia
Praha /FOTOGALERIE/ - Kia na český trh uvedla druhou generaci modelu Soul. Stylový crossover, který si ponechal typicky "krabicovitou" karoserii, stojí nejméně 314 980 korun. K dispozici bude se dvěma motory.
Novinka je postavena na platformě cee´du, což představuje největší technickou změnu. Kia proto slibuje lepší jízdní vlastnosti, na nichž má podíl vylepšený podvozek, delší rozvor, širší rozchod kol a vyšší tuhost karoserie (o 29 %). Nový Soul nabídne oproti předchůdci i prostornější interiér a objemnější zavazadlový prostor - ten narostl o 4 procenta na 354 litrů.

Kia Soul.



Soul si u nás můžete koupit s jednou ze dvojice nabízených šestnáctistovek. Turbodiesel 1.6 CRDi poskytuje výkon 129 koní a točivý moment 260 N.m, benzinová atmosféra 1.6 GDI pak 132 koní a 161 N.m. Obě jednotky jsou standardně spřaženy s šestistupňovým manuálem, za příplatek 35 tisíc je k dispozici automatická převodovka se stejným počtem rychlostí.

Základní výbava Active zahrnuje šest airbagů, centrální zamykání, rádio s ovládáním na volantu, palubní počítač, elektrické stahování oken a elektricky ovládaná zrcátka.

Kia Soul.



Prostřední stupeň Comfort přidává manuální klimatizaci, mlhovky či dálkový centrál. Nejvyšší výbava Exclusive pak nabídne automatickou klimatizaci, šestnáctipalcová hliníková kola, kožený volant, tempomat a Bluetooth handsfree.

Za příplatek lze zvolit řadu dalších zajímavých prvků výbavy, mezi které patří xenonové světlomety, inteligentní parkovací systém, vyhřívaná přední i zadní sedadla či vyhřívaný volant. Široké jsou také možnosti individualizace vzhledu.

Kia Soul: Ceny na českém trhu
VýbavaMotorCena
Active1.6 GDI314 980 Kč
Comfort1.6 GDI369 980 Kč
1.6 CRDi424 980 Kč
Exclusive1.6 GDI419 980 Kč
1.6 CRDi474 980 Kč


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů