Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Kia Rio má české ceny. Kolik stojí?

Naše téma
Dominik Valášek | 24.02.2017
Kia Rio. | foto: Kia
Nová Kia Rio vstupuje na český trh. A to samozřejmě znamená také odhalení kompletního ceníku. Novinka oproti odcházející generaci drobně podražila, ovšem v základu nyní dostane vyšší výbavu.
Ceník byl také značně zjednodušen a zahrnuje nyní pouze dvě výbavy, přičemž základní specifikaci Comfort dostanete výhradně se základním motorem 1.25 CVVT o výkonu 84 koní (62 kW) a s pětistupňovou převodovkou.

Teprve vyšší výbava Exclusive zahrnuje další dva motory, kterými jsou atmosférický čtyřválec 1.4 CVVT o výkonu 100 koní (74 kW) a turbem dopovaný tříválec 1.0 T-GDI o výkonu 120 koní.

Základ za 279 980 korun
Už v prvním zveřejněném ceníku nabízí Kia také plošnou slevu 10 000 korun na všechny dostupné modely. Úplný základ, tedy Comfort s nejslabším motorem a pětistupňovým manuálem tak vyjde na 279 980 korun.

Za tuto částku dostanete třeba přední mlhovky, manuální klimatizaci, rádio s USB a AUX vstupem, multifunkční volant, elektricky ovládaná a vyhřívaná zrcátka nebo palubní počítač.

Vyšší výbava Exclusive, která se navenek odliší chromovanou maskou chladiče proti obyčejné černé, vyjde se základním motorem a převodovkou na 304 980 korun.

Oproti výbavě Comfort za své peníze dostanete třeba elektricky sklopná zrcátka s blikači, projektorové světlomety, LED denní svícení, hliníková patnáctipalcová kola, elektrická zadní okna, rádio s Bluetooth, dotykovým displejem a šesti reproduktory nebo loketní opěrku.

Co příplatky?
Zatoužíte-li po vyšším výkonu, můžete sáhnout po čtrnáctistovce se šestistupňovou převodovkou, připlácí se 20 tisíc korun. Zájemci o větší pohodlí můžou k tomuto motoru dostat i čtyřrychlostní automatickou převodovku za dalších 25 tisíc. Vrcholný přeplňovaný tříválec s manuálem potom stojí 349 980 korun.

Další výbavu si lze koupit v podobě paketu Premium za 30 000 korun. Obsahuje vyhřívaný volant a přední sedačky, tempomat, dešťový senzor, šestnáctipalcová kola nebo LED zadní světla.

Paket ADAS za 14 000 korun je dále zaměřen na bezpečnost a přidává systém nouzového brždění, varování při opuštění jízdního pruhu a stejně jako Premium i tempomat s omezovačem. Zatímco paket Premium lze koupit pouze pro vyšší výbavu Exclusive, bezpečnostní paket ADAS vám Kia dodá i k základní výbavě.

Kia Rio: Ceny na českém trhu

Ceník pro Kiu Rio.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů