Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Kia GT se poodhaluje na videu, ukazuje elegantní siluetu

Naše téma
Dominik Valášek | 21.12.2016
Kia
Sportovní čtyřdveřové kupé se zadním náhonem je druh auta, jaký bychom od automobilky Kia ještě pár let zpátky rozhodně nečekali. Nicméně brzy právě takové dorazí.
Sportovně laděná novinka, která si prý troufne na Audi A5 Sportback nebo BMW 4 Gran Coupé, ponese zcela jednoduché a zcela výstižné jméno GT. Světu se vůz odhalí 8. ledna na autosalonu v americkém Detroitu.

Ještě než na nás Kia vytasí hotový produkční model, jehož vzhled by měl být inspirovaný konceptem z roku 2011 (viz fotogalerie), předehřeje si publikum sérií krátkých, ale o to lákavějších videí.

Aktuálně na internetu přistálo již třetí, zobrazující siluetu vozu. Předchozí videa se pyšnila sestřihem z testování na německém Nürburgringu. Na nich jsme se dozvěděli hlavně to, že vrcholná verze Kia GT zrychlí z nuly na sto za 5,1 sekundy a vyvine rychlost 244 km/h.

Dalších informací je ovšem v tuto chvíli málo. Jak již bylo řečeno v úvodu, GT se pochlubí pohonem zadních kol, případně příplatkovým pohonem všech kol.

Vrcholnou motorizaci by měl zastupovat šestiválec o objemu 3,3 litru se dvěma turby disponující výkonem okolo 300 koní (221 kW). Mezi slabšími motorizacemi půjde vybírat z nabídky čtyřválců a pro Evropu Kia zřejmě přichystá i turbodiesel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů