Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Kia Ceed startuje na ceně 379 980 Kč. Příplatek za kombi činí 25 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 23.08.2018
dalších 21 fotek
Kia Ceed třetí generace | foto: Kia
Tuzemské zastoupení automobilky KIA odtajnilo ceny a přesné specifikace výbavy nové generace oblíbeného modelu Ceed
I když je zatím třetí karosářská varianta tradičního modelu nižší střední třídy Kia Ceed obestřena tajemstvím (odhalí se za tři týdny v Barceloně), tuzemské zastoupení značky Kia předpokládá, že hatchback i kombi třetí generace zaujmou velké množství zákazníků.

Nejlevnější provedení vozu je možné u tuzemských dealerů koupit za 379 980. Jedná se o hatchback s motorem 1,4 a v základní výbavě.

Zájemci si budou moci vybírat ze zážehových a vznětových agregátů. Základem je atmosférická zážehová 1,4 se 100 koňskými silami, následuje přeplňovaný litrový agregát se 120 koni. Na vrcholu nabídky stojí momentálně vůz s motorem 1,4 s přeplňováním a 140 koňskými silami. Dieselová šestnáctistovka může mít výkon buď 115 nebo 136 koní. Manuální převodovky jsou šestistupňové, automatické mají sedm převodových stupňů. 

dalších 5 fotek
Základní výbava Comfort není vůbec špatná. Obsahuje například i rádio, klimatizaci, samozřejmě dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání okének a vnějších zpětných zrcátek, systém pro autonomní nouzové brzdění, asistenční systém pro vedení v jízdním pruhu, systém sledování únavy řidiče, dojezudové rezervní kolo, tempomat s omezovačem rychlosti a patnáctipalcová ocelová kola.

Druhý stupeň výbavy má označení Exclusive a začíná na 419 980 Kč. Speciální akční verze má název Cool a oproti základní variantě je dražší pouze o pět tisíc Kč. Obsahuje navíc šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, kožený volant a hlavici řadicí páky a rovněž přední mlhová světla s přisvěcováním do zatáčky.

Ve vyšších stupních výbav, případně a příplatek může být ceed vybaven mnoha prvky, které jsme si ještě donedávna v této velikostní a cenové třídě aut neuměli představit. Mám na mysli třeba plnohodnotný head-up displej, kamerový systém, který poskytuje obraz o kompletním okolí vozu, adaptivní tempomat s funkcí stop&go, systém pro sledování vozidel v mrtvém úhlu, sound systémy Harman Kardon či JBL s až patnácti reproduktory, volič jízdních režimů u verzí s automatickou převodovkou, a dokonce i kožená sedadla s funkcí vyhřívání i odvětrávání. Vyhřívání se dodává i pro zadní sedadla. U verze kombi třeba i elektrické ovládání víko zavazadlového prostoru.

Příplatek za karosářskou variantu kombi je 25 000 Kč. I ta se již na Slovensku začala vyrábět.

K dispozici bude 11 barev lakování karosérie, z toho 9 metalických.

Kia Ceed je pro tuuzemské zastoupení značky klíčový model. Ze 110 tisíc vozů, které dosud tato automobilka prodala v České republice, tvořil právě ceed více než třetinu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů