Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Honda CR-V vstupuje do prodeje

Naše téma
Redakce | 02.11.2012
Nová Honda CR-V | foto: Honda
Praha - Již čtvrtá generace modelu Honda CR-V bude v České republice nabízena v celkem pěti výbavových variantách.
Od uvedení první generace v roce 1995 se po celém světě prodalo přes pět miliónů vozů CR-V. Na tento úspěch má plynule navázat i nová, v pořadí již čtvrtá generace.

Evropská verze disponuje u všech verzí LED světly pro denní svícení, zadními LED světly a u verze Executive také elektrickým ovládáním pátých dveří.

Výbavy a motorizace
Nové CR-V bude nabízeno v pěti výbavových stupních: S, Comfort, Elegance, Lifestyle a Executive.

V nabídce jsou dvě pohonné jednotky: 2,0 litrový benzinový motor i-VTEC o výkonu 114 kW (155 k) při 6 500 ot./min s točivým momentem 192 Nm při 4 300 ot./min, nebo 2,2 litrový dieselový motor i-DTEC o výkonu 110 kW (150 k) při 4 000 ot./min s točivým momentem 350 Nm při 2 000 ot./min.

Nová Honda CR-V poprvé v Evropě nabízí možnost volby u benzinové motorizace mezi verzí s pohonem dvou a všech kol.

Nové technologie
Nové CR-V obsahuje řadu novinek, které byly představeny u značky Honda poprvé. Mezi tyto novinky patří nový pohon všech kol RealTime AWD, systém sklápění zadních sedadel jedním pohybem, asistent pro jízdu z kopce (HDC), aktivní bezpečnostní pásy pro podporu při sportovní jízdě, autorádio s příjmem digitálního vysílání DAB, světelná signalizace při nouzovém brzdění a funkce časového spínání světel.

CR-V dále obsahuje také technologie, které už byly představeny v modelu Civic: bezklíčkový vstup a zapalování, systém start-stop, omezovač rychlosti, asistent pro rozjezd v kopci (HSA) a multimediální LCD displej (i-MID).

Výbava S
Výbava S je k dispozici pouze s benzinovým motorem 2.0 i-VTEC buď ve verzi s pohonem předních kol a manuální převodovkou nebo ve verzi s pohonem všech kol a s manuální nebo automatickou převodovkou.

Základní výbava S obsahuje plnou škálu bezpečnostních prvků včetně 6 airbagů s možností deaktivace airbagu spolujezdce, systémy ABS + EBD + BA + VSA + TSA, Asistent pro rozjezd v kopci (HSA), asistent pro jízdu z kopce (pouze s AT převodovkou), dálkově ovládané centrální zamykání, tempomat, elektrické ovládání oken vpředu i vzadu, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, výškově nastavitelné sedadlo řidiče s elektricky nastavitelnou bederní opěrkou, přípravu na autorádio se 4 reproduktory a vstupy AUX a USB a 17" kola z lehkých slitin.

Výbava Comfort
Výbava Comfort je k dispozici jak s benzinovým, tak i naftovým motorem. Benzinovou verzi lze kombinovat buď s pohonem pouze předních kol, nebo všech kol.

Výbava Comfort obsahuje navíc oproti výbavě S duální klimatizaci, autorádio s podporou MP3, dojezdové kolo a kryt zavazadlového prostoru.

Výbava Elegance
Výbava Elegance je k dispozici jak s benzinovým, tak i naftovým motorem. Benzinovou verzi lze kombinovat buď s pohonem pouze předních kol, nebo všech kol.

Výbava Elegance obsahuje navíc oproti výbavě Comfort stěrače s dešťovým senzorem, automatické spínání světel při setmění, zadní parkovací kameru a parkovací senzory (vpředu a vzadu), elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka, sklápění vnějších zpětných zrcátek pomocí dálkového ovládání, BluetoothHands Free (HFT), kožený volant a koženou hlavice řadicí páky, alarm, přední mlhová světla, ovládání oken pomocí dálkového ovládání, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou a zadní výdech klimatizace.

Výbava Lifestyle
Výbava Lifestyle je k dispozici jak s benzinovým, tak i naftovým motorem a pohonem všech kol.

Výbava Lifestyle obsahuje navíc oproti výbavě Elegance interiér v kombinaci kůže/ Alcantara, bi-HID světlomety s aktivním přisvěcováním zatáček (ACL), automatické přepínání dálkových světel (HSS), prémiový audiosystém se subwooferem, autorádio s příjmem digitálního vysílání DAB, vyhřívaná přední sedadla, výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce, elektricky nastavitelnou tuhost bederní opěrky sedadla spolujezdce, tmavá boční a zadní skla, střešní ližiny ve stříbrné barvě a 18'' kola z lehkých slitin.

Výbava Executive
Výbava Executive je k dispozici jak s benzinovým, tak i naftovým motorem a pohonem všech kol.

Výbava Executive obsahuje navíc oproti výbavě Lifestyle kožený interiér (světlý nebo černý), bezklíčkový vstup a zapalování, elektrické otevírání pátých dveří, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče (8 směrů) s možností uložení 2 poloh nastavení, panoramatickou střechu a kovové prahy dveří.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů