Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Honda Civic Type R už má české ceny. Na kolik vyjde 320koňový hot hatch?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.06.2017
dalších 17 fotek
Honda Civic Type R. | foto: Honda
Nejnovější generace ostrého japonského hatchbacku konečně vstupuje na český trh a odhaluje své ceny. Nabídka je velmi jednoduchá a Type-R přichází s dvojicí výbav, přičemž s příplatky si také určitě neuděláte vítr na kontě.
Jen pro zopakování, Civic Type R pohání přeplňovaný dvoulitr o výkonu 320 (235 kW) koní a nejvyšším točivém momentu 400 Nm. Motor je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou.

I s tímto snadným receptem je však "CTR" nyní nejrychlejší předokolkou na německém Nürburgringu. Známou Severní smyčku zvládl v čase 7 minut a 43,8 sekundy. První test nového Civicu Type R už mimochodem připravujeme.

V Česku je tento odvážný hot hatch konečně k mání a v obou výbavách přijde na částku kolem milionu korun.

Nejméně však za něj dáte 929 900 korun, což je za standardní verzi, po které půjdou nekompromisnější nadšenci.

Za tuto cenu dostanete šestici airbagů, bezklíčový přístup, adaptivní tempomat, automatickou klimatizaci, sportovní sedačky, hliníkové kryty pedálů a elektrická okna vpředu i vzadu. Dále ke všemu infotainment systém se 7palcovým displejem, audiosystém s osmi reproduktory, parkovací kameru a dvacetipalcová kola.

Pro více komfortu při cestování je připravena druhá výbava Type R GT, za kterou dáte přesně 999 900 korun.

Za tento příplatek 70 tisíc korun dostanete navíc navigaci, sledování slepého úhlu, asistenta při parkování a parkovací senzory vpředu i vzadu, dvouzónovou automatickou klimatizaci a audiosystém s jedenácti reproduktory.

Jestli budete chtít ke končené cenovce ještě metalický lak nebo bílý odstín karoserie Championship White, připlatíte si 13 900 korun. Tímto seznam příplatkové výbavy končí. 

MotorPřevodovkaType RType R GT
2,0l Turbo
320 k/235 kW
6M929 900 Kč999 900 Kč

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů