Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Honda Civic je venku. Dorazí začátkem příštího roku, i s tříválcem

Naše téma
Redakce | 16.09.2016
dalších 12 fotek
Honda Civic. | foto: Honda
Japonská automobilka Honda konečně představila evropskou podobu desáté generace modelu Civic. Nové provedení pětidveřového hatchbacku opět dostalo výrazný design, od předchůdce se ale přesto velice liší.
Kromě vzhledu se ale poměrně výrazně proměnily i rozměry. Hatchback má na délku 4497 milimetrů, široký je 1800 mm a vysoký 1421 mm, takže je ve srovnání s devátou generací o znatelných 13 centimetrů delší, o 30 milimetrů širší a o 49 mm nižší. Rozvor narostl z 2595 mm na rovných 2700 mm.

V kabině by zásluhou větší délky mělo být více místa. Na druhou stranu automobilka opustila vzhůru výklopná zadní sedadla (Magic Seats), která umožňovala převážet vzadu vyšší předměty. Toto šikovné řešení se totiž do nižšího interiéru i kvůli přesunutí palivové nádrže nevešly. Místo toho je tu klasická dělená lavice.

Honda Civic.


Zavazadlový prostor má základní objem 478 litrů, je tedy prakticky stejný jako u deváté generace.

Interiér dále zohledňuje všechny aktuální trendy. Civic tak může být vybaven například digitálním přístrojovým štítem či sedmipalcovou dotykovou obrazovkou multimediálního systému, nechybí řada bezpečnostních asistentů a možnosti konektivity.

Nabídku motorizací budou zpočátku tvořit dvě přeplňované zážehové jednotky: litrový tříválec o výkonu 130 koní (96 kW) a čtyřválcová patnáctistovka o výkonu 182 koní (134 kW). Později se objeví také 1,6litrový turbodiesel, jehož výkon přesáhne 120 koňských sil.

Honda Civic.


Standardem je šestistupňový manuál, Honda ale zájemcům k oběma benzinovým agregátům nabídne také bezestupňovou převodovku CVT. Ve všech případech bude nový Civic vybaven zadní víceprvkovou nápravou, pro vyšší výbavy pak budou k dispozici adaptivní tlumiče. Výrobce také zmiňuje zlepšení torzní tuhosti a snížení hmotnosti.

Desátá generace Hondy Civic by se měla začít prodávat začátkem příštího roku. V plánech automobilky údajně i nadále figuruje kombík - pokud ale opravdu dorazí, stane se tak prý až zhruba 18 měsíců po hatchbacku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů