Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Honda Civic dostane i naftový motor. Šestnáctistovka nabídne 120 koní

Naše téma
Jan Zajíc | 17.08.2017
dalších 42 fotek
Honda Civic. | foto: Honda
Honda podle očekávání rozšíří nabídku motorizací nového Civicu o 1,6litrový turbodiesel. Zákazníkům jej nabídne v březnu příštího roku.
Naftový agregát se tak v nabídce objeví zhruba rok po představení nové generace tohoto modelu. Vznětová jedna-šestka s označením i-DTEC doplní dvě benzinové jednotky: litrový tříválec (1.0 VTEC Turbo; 95 kW/129 k) a čtyřválcovou patnáctistovku (1.5 VTEC Turbo; 134 kW/182 k).

Modernizovaný turbodiesel pak nabídne 120 koní (88 kW) a nejvyšší točivý moment 300 Nm. Civic s ním zrychlí z nuly na 100 km/h za 10,4 sekundy. Honda dále udává spotřebu paliva 3,7 l/100 km a tvrdí, že tento údaj není jen "laboratorním číslem", ale že má blízko realitě. Agregát byl totiž přezkoušen v souladu s novými testy, které odrážejí reálný provoz a skutečné jízdní podmínky. Motor má i proto řadu nových součástí, které zvyšují efektivitu.

Kromě nízké spotřeby a malých emisí výrobce slibuje ale i nižší úroveň hluku a vibrací. Motor bude k dispozici u čtyřdveřové i pětidveřové varianty.

V polovině roku 2018 bude nabídka variant hnacího ústrojí vozu Civic dále rozšířena o devítistupňovou automatickou převodovku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů