Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Honda Civic do Evropy dorazí v roce 2017. Američané se dočkají ještě letos

Naše téma
Redakce | 25.09.2015
Honda Civic. | foto: Honda
Zatímco Američané se desáté generace Hondy Civic dočkají ještě letos na podzim, do Evropy novinka dorazí až v roce 2017. 
Japonská automobilka představila Civic zatím jen jako "americký" sedan, chystá ale také kupé, které v Severní Americe zamíří do prodeje v zimě.

V Evropě samozřejmě bude hlavní roli hrát hatchback. Nový Civic však má být globálním modelem, Honda plánuje vývoz pětidveřového modelu z Velké Británie i na severoamerický trh. Údajně tak začne činit v létě příštího roku.

Starý kontinent se novinky dočká až na začátku roku 2017, tedy až o zhruba půl roku později než Američané. Jedním z důvodů může být Civic Type R, nová sportovní verze současné deváté generace, která se teprve začíná prodávat. Zřejmě proto nechce Honda s další generací v Evropě pospíchat.

Zajímavé jsou i spekulace o složení modelové řady desáté generace. Pětidveřový hatchback je v případě evropských trhů jistotou, další verze však zůstavají zahaleny tajemstvím.

Mluví se o dovozu "amerického" sedanu, který údajně má být až po prostřední B sloupek praktický stejný jako hatchback, proti tomu však hovoří klesající zájem Evropanů o podobné typy vozů. Na druhou stranu vůz dostal v současnosti oblíbenou siluetu se svažující se střechou, jež připomíná kupé.

Honda Civic.


Otazník pak visí nad pokračováním praktického kombíku. Import kupé se pak zdá být vyloučen. 

Protože nový Civic bude globálním modelem, lze i z premiéry sedanu odvodit několik informací o technice - tu totiž budou všechny varianty do velké míry sdílet. Vůz stojí na nové platformě a využívá víceprvkovou zadní nápravu.

Pod kapotu se nastěhovala nová turbodmychadlem přeplňovaná patnáctistovka, která bude na severoamerickém trhu k dispozici ve dvou výkonových verzích. V Evropě tento motor jistě doplní turbodiesel o objemu 1,6 litru. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů