Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová generace Renaultu Clio se začíná odhalovat. V interiéru má obří displej

Naše téma
Radek Pecák | 28.01.2019
Interiér nové generace Renaultu Clio | foto: RENAULT
Už patnáct milionů prodaných exemplářů má na svém kontě model Renault Clio. Městský automobil se letos představí ve své páté generaci.
Zatím jen dílčí informace poskytla automobilka Renault o své nejdůležitější letošní novince, kterou je nové Clio. Nejvíce se jich týká interiéru. Ten má zcela nové pojetí. Uprostřed palubní desky je umístěn obří, na výšku orientovaný displej multimediálního systému. Má úhlopříčku až 9,3 palců a je natočený směrem k řidiči.

Klasické přístrojové ukazatele nyní nahradí digitální displej. Existovat bude ve verzích 7 a 10 palců. Větší z nich bude umět zobrazovat i navigační mapu. Na displej by navíc měl mít řidič lepší výhled. To díky volantu s menším středem, což umožnilo použití kompaktnějšího airbagu.

Renault slibuje, že řízení vozu bude lepší, než kdykoli předtím. Například i díky kratší řadicí páce, která je blíže k volantu. Z fotografií, které Renault zatím uvolnil a které si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, je patrné, že klimatizace se bude nadále zapínat klasickými ovladači. V jejich středu se pak zobrazuje i nastavená teplota. Pro zapnutí či většiny důležitých funkcí zachovali tvůrci vozu tlačítka. Jsou navíc v místech, kam má řidič lepší výhled. Velká pozornost byla věnována kvalitě zpracování a použití lepších materiálů. Například velká část plastů na palubní desce je měkčená.

V kabině bude nyní k dispozici ambientní osvětlení s výběrem z osmi barev, možností personalizace je daleko více. Zákazník si bude moci vybírat třeba z různých dekorací středové konzole, středového pásu palubní desky, specifických dveřních panelů nebo volantu. K dispozici bude i varianta RS Line.

Nové Clio sice má navazovat na design předchůdce, ale všech sto procent jeho dílů je podle tiskové zprávy nových. To i proto, aby bylo možno zabudovat hybridní pohon nebo prvky autonomního řízení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů