Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová generace Octavie zdraží o 6 tisíc. Prodej startuje prozatím kombíkem

Naše téma
Radek Pecák | 28.11.2019
dalších 10 fotek
Auto narostlo do délky o dva centimetry | foto: Škoda-Auto
Škoda bude dodávat až do konce března čtvrtou generaci svého bestselleru pouze s karosérií kombi.
Zatímco ještě letos bylo možno objednat nejlevnější verzi Škody Octavie za 450 900 Kč, od poloviny příštího roku bude muset kupující vynaložit 456 900 Kč.

Půjde o variantu see zážehovým přeplňovaným tříválcem s výkonem 81 kW (o 4 kW méně než dříve) a manuální šestistupňovou převodovkou. Co bude obsahovat výbava tohoto vozu zatím Škoda v tiskové zprávě neuvádí.

Momentálně (až do konce března) lze ovšem u dealerů objednávat pouze verzi kombi, která bude vyráběna se třemi motory a dvěma stupni výbav.

Například varianta se zážehovým čtyřválcem 1,5 TSI (110 kW) a manuální převodovkou ve výbavě Ambition přijde na 636 900 Kč. Stejně stojí i dvoulitrový diesel s výkonem 85 kW se stejnou výbavou a šestistupňovým manuálem. Takové vozy budou mít například dvouzónovou automatickou klimatizaci Climatronic, 10palcový digitální přístrojový štít, LED světlomety vpředu i vzadu, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozpoznání únavy, 16palcová litá kola, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a startováním tlačítkem, elektrické ovládání všech oken i vnějších zpětných zrcátek, malý kožený paket, multifunkční volant, 8palcový infotainment Swing s digitálním radiopříjmem, vyhřívané trysky ostřikovače čelního skla, 7 airbagů, či tempomat s omezovačem rychlosti.

dalších 25 fotek
Nejvyšší výbavový stupeň Style přidává například bezklíčový přístup pro všechny dveře, 10palcový infotainment Columbus s navigací,vyhřívané čelní sklo, přední mlhové LED světlomety, ambientní LED osvětlení interiéru, vyhřívání předních sedadel, zadní parkovací senzory, nebo síťový program s Cargo elementy v zavazadlovém prostoru.

Za tento výbavový stupeň Style se připlácí 51 000 Kč. Dieselový kombík s agregátem 2,0 TDI (110 kW) a automatickou převodovkou DSG přijde na 731 900 Kč.

Ve druhém pololetí příštího roku budou do výroby nabíhat i další deriváty tohoto vozu. Včetně RS, Scout, pohonu CNG nebo plug-in hybrid.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů