Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Fabia má být úspornější. Na naftu jezdí jen tříválce

Naše téma
Redakce | 07.08.2014
Skica nové Škody Fabia. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Škoda pokračuje v postupném odhalování nové Fabie. Tentokrát mladoboleslavská automobilka prozradila několik informací o pohonných jednotkách. Očekávaná novinka dostane čtyři benzinové a tři naftové motory, které mají být až o 17 procent úspornější než v aktuální generaci.
Paleta nových benzinových motorů, vycházející z techniky MQB, zahrnuje jednotky se třemi a čtyřmi válci. Tříválce 1,0 MPI mají nepřímé vstřikování paliva, čtyřválce 1,2 TSI jsou vybaveny přímým vstřikováním paliva a přeplňováním turbodmychadlem. Výkonové spektrum sahá od 60 do 110 koní.

Zájemci o naftový motor mohou zvolit jednu ze tří výkonových variant nového tříválce 1,4 TDI s blokem motoru z hliníkové slitiny. Stejně jako u předchozí generace, která nabízela čtyřválce o objemu 1,6 litru, jsou k dispozici výkony od 75 do 105 koní.

Všechny jednotky plní novou emisní normu EU 6 a jsou sériově vybaveny systémem Start-Stop a rekuperací brzdné energie. Převodovky mohou být ručně řazené, samočinnou variantu představuje dvouspojkové ústrojí DSG.

Motor 1,4 TDI pro novou Škodu Fabii.


Nejúspornější provedení GreenLine s motorizací 1,4 TDI (75 k) dorazí na trh až koncem roku 2015 a i díky úpravám aerodynamiky by si mělo vystačit se spotřebou 3,1 l/100 km.

V závislosti na konkrétní výbavě a motorizaci bude nová Fabia až o 65 kg lehčí než předchozí generace (při zohlednění vyššího standardu sériové výbavy v nové generaci). Základní verze s tříválcovým motorem 1,0 MPI má pohotovostní hmotnost (bez řidiče) 980 kg.

Nová Fábia brázdila R10


Nová Fabie, na níž - samozřejmě maskovanou - už můžete narazit na silnicích kolem Mladé Boleslavi, bude oficiálně představena počátkem října 2014 na mezinárodním autosalonu v Paříži.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů