Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Fabia dostane rekordně velký kufr. Pojme 380 litrů

Naše téma
Radek Pecák | 11.02.2021
Škoda Fabia čtvrté generace - první snímek | foto: Škoda Auto
Škoda začíná s odtajňováním čtvrté generace svého druhého nejprodávanějšího modelu. Zatím poskytla snímek linie horní části karosérie. Vůz bude o poznání sportovnější než současná verze.
Jen o přibližně deset procent menší zavazadlový prostor, než jakým disponovala Fabia Combi první generace, bude mít "kratší" verze nového provedení modelu Fabia.

Ten se letos na podzim začne prodávat již ve čtvrté generaci. Poprvé byla při jeho konstrukci využita koncernová platforma MQB A0 pro malé vozy. Tu již používají další auta různých značek automobilové skupiny VW - například Volkswagen Polo či Seat Ibiza. A pak také škodovácké vozy Scala a Kamiq.

Díky tomu, jak uvádí automobilka v tiskové zprávě doprovázející první snímek siluety horní části novinky, nabídne nová Fabia více prostoru v interiéru, nejmodernější asistenční systémy a široké možnosti konektivity.

Zatím jediný technický údaj, který Škoda prozradila, se týká objemu kufru. Má být o padesát litrů větší než dosud. Jelikož současný vůz disponuje objemem 330 litrů, je zřejmé, že finální hodnota se dostane na 380 litrů.

Jisté je také to, že nová Fabia se bude nabízet výhradně se zážehovými spalovacími motory. O zásadnější elektrifikaci se tedy v současné době neuvažuje. Motory budou spojeny buď s manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Asi nikoho nepřekvapí další fakt uvedený v tiskové zprávě. Tím je, že auto bude mít pohon předních kol.

Zatímco v minulé generaci automobilka uvedla hatchback a kombi krátce po sobě, nyní bude obě premiéry dělit minimálně dva roky. Do té doby přežije ve výrobě současná Fabia Combi.

S novou generací hatchbacku se redaktor Deníku a Automix.cz bude mít možnost seznámit již tento víkend. Dokonce se bude moci posadit za volant předsériových exemplářů, které dosud budou pokryty maskováním. Dojmy a získané informace pak samozřejmě zveřejníme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů