Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová automatická převodovka Lineartronic od Subaru

Naše téma
Redakce | 13.05.2013
Automatická převodovka Lineartronic | foto: Subaru
Praha – V České republice bude poprvé k dispozici kombinace bezestupňové převodovky Lineartronic se vznětovým motorem Subaru Boxer Diesel.
Součástí konstrukční řady Outback v modelovém provedení 2012 již byl vznětový Boxer v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. První varianta s motorem Boxer Diesel a automatickou převodovkou byla naproti tomu navržena s cílem zprostředkovat úplný potenciál vznětového boxeru všem řidičům a zájemcům.

„Outback byl vždy průkopníkem, v segmentu, i v použití nových technologií od našeho výrobce. I proto je nasnadě, že jako první začneme automatickou převodovku Lineartronic prodávat právě v tomto modelu, který zrovna najíždí na prodejny našich autorizovaných partnerů," říká Petr Neuman, ředitel Subaru ČR.

Nová specifikace Subaru Outback 2.0D Boxer Diesel Lineartronic do prodeje vstupuje ve třech úrovních výbavy Active, Comfort a Exclusive.

Model Outback stál u zrodu populární kategorie crossoverů už při své premiéře v roce 1995. Ve třetí generaci (rok 2008) byl Outback prvním modelem, který uvedl do modelové řady Subaru motorizaci Boxer Diesel.

U Outbacku čtvrté generace (uvedené na trh v roce 2009) se tradiční charakteristika „crossoveru" dále vylepšila v oblasti pohodlí, spolehlivosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí. K tomu napomohly snahy konstruktérů v otázkách návrhu, pojetí karoserie i použitých pohonných jednotek a v roce 2013 se v modelu představila ve spojeni s motorizaci Boxer Diesel světově unikátní automatickou převodovku Lineartronic.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů